– Vi vant ikke stortingsvalget i 2017, og Arbeiderpartiet tapte velgere til ulike partier, men flest velgere tapte vi til sofaen. Mange av dem som unnlot å stemme på oss mente at vi ikke hadde svarene som landet trengte, sa Stenseng fra scenen.

– Nå må vi sørge for at vanlige folk får tilbake tilliten til Arbeiderpartiet, og dette arbeidet starter her i dag, sa hun.

– Uakseptabelt av Listhaug

Stenseng tok seg også tid til å si noen ord om bråket på Stortinget i kjølvannet av justisminister Sylvi Listhaugs innlegg på Facebook.

– Det gikk seks dager før regjeringen reagerte på Listhaugs innlegg, og det holder ikke når det nøres opp under fremmedhat på denne måten. Som statsminister har man særlig ansvar for å ta til motmæle mot slike holdninger, sa hun.

Partisekretæren beskrev seansen i Stortinget på torsdag som en flau affære.

– For Ap er det fullstendig uakseptabelt at Norge har en slik justisminister. Så når Rødt fremmer et mistillitsforslag, stiller vi oss bak det.

– En tvangsreform

Troms og Finnmark skal slås sammen, men de to har ikke klart å finne en løsning begge kan være fornøyde med.

Siste nytt er at fylkestinget i Finnmark har gått inn for at det skal holdes en folkeavstemning i fylket om sammenslåing med Troms. Etter innlegget tar Stenseng seg tid til å svare på spørsmål om fylkessammenslåingen.

– Det er klart at Finnmark ønsker å jobbe for å få opphevet vedtaket om sammenslåing, men samtidig må vi ha prosesser som peker fremover, sier Stenseng til iTromsø.

Hun har invitert både Troms Ap og Finnmark Ap til Youngstorget for å skape en konstruktiv prosess.

– Dette er en tvangsreform fra regjeringens side. Vi stemte imot reformen, men selv om det er uenighet mellom de to nordligste fylkene om hvordan dette skal løses, så er det stor vilje fra begge parter om å vinne valget i 2019, sa Stenseng.