LOs sommerpatrulje har besøkt over 50 bedrifter i Nord-Troms:

Fortsatt rom for forbedring

LOs sommerpatrulje er generelt sett fornøyde med bedriftene de har besøkt.

SOMMERPATULJE: Stein Arnold Kristiansen, faglig ungdomssekretær for LO, har vært innom over 50 bedrifter i Nord-Troms og Tromsø. 

nyheter

Som så mange sommere tidligere, besøker LOs sommerpatrulje bedrifter for å spre kunnskap om spillereglene i arbeidslivet, både til arbeidstakere og arbeidsgivere.

Siden mandag har sommerpatruljen besøkt over 50 bedrifter i Nord-Troms og Tromsø.

– Siden det finnes flest små bedrifter i fylket, er det naturligvis dem vi besøker flest av. I de mindre bedriftene er det ofte en fordel at det er kort vei til ledelsen, og det er lettere å ordne brudd på stedet, skriver Stein Arnold Kristiansen, faglig ungdomssekretær for LO i Troms i en pressemelding.

SOMMERPATRULJE: Markus Gabrielsen. Foto: Presse 

 

Han understreker at inntrykket av bedriftene i Troms er godt, selv om de har funnet noen feil og mangler.

– For oss er dialogen det viktigste virkemiddelet. Det er helt utrolig hva man kan klare å utrette hvis man bare snakker sammen, skriver Markus Gabrielsen, som deltar på patruljen.

Nye regler rundt lønn

Helt nytt av året er at lønnen til de som jobber i hotell og restaurantbransjen er blitt allmenngjort. Det betyr at det nå er en nedre grense for hva man kan lønne en ansatt i denne bransjen.

– Det er klart at vi benytter muligheten til å informere om dette når vi er ute på sommerpatrulje. Loven sier bare at ansatte har krav på lønn, mens allmenngjøringen fastsetter hva man minimum har krav på, skriver Kristiansen.

– Løst flere saker på stedet

Sommerpatruljen ser spesielt på et punkt en klar forbedring fra tidligere år.

– Vi ligger så langt helt på snittet i Troms fra tidligere år når det gjelder brudd. Det som er gledelig i år, er at vi har klart å løse langt flere saker på stedet, skriver Kristiansen.

Han har en klar oppfordring til de som ansettes i sommer.

– Vær trygg på at du vet hva du signerer på når du får arbeidskontrakten i hånda. Det er denne som bestemmer blant annet hvor mye du skal jobbe og hva du kan forvente å få i lønn etterpå.