Førsteinntaket på vgs. er klart:

Ni av ti ungdommer har fått tilbud om førstevalget

Ungdommer som skal gå på videregående skole til høsten har fått en spennende melding.

MÅ SVARE: Ungdommer som har fått tilbud om skoleplass må svare innen fristen som er 15. juli, påpeker Roar Sollied (V). Foto: Jørn Myreng 

nyheter

6.100 ungdomsrettsøkere har fått tilbud om skoleplass, og 5.512 av disse har kommet inn på sitt første ønske. Det betyr at over 90 prosent har fått tilbud om skoleplass på det de hadde som sitt første ønske.

Dette er en økning fra i fjor hvor 87,7 prosent fikk tilbud om sitt første ønske.

– I år har langt flere av våre unge fått beskjed om plass allerede i første runde. Vi tar også gjestesøkere inn i første runde der vi ser det blir ledige plasser. Vi har 429 gjestesøkere, og når 265 er tatt inn allerede nå er det like mange som ved skolestart i fjor. Gjestene bidrar til oppfylling i tilbudsstrukturen, kompenserer noe for elevkullsnedgangen i Troms og muligheter for flere kompetente hoder og hender i landsdelen, skriver Roar Sollied (V), fylkesråd for utdanning i Troms fylkeskommune i en pressemelding.

Det er fortsatt noen som står på venteliste til alle sine ønsker. Fylkesråden garanterer imidlertid at alle vil få et tilbud om skoleplass før skolen starter 20. august.

Sollied påpeker at alle som har fått tilbud om skoleplass må svare innen fristen.

– Det er svært viktig at søkerne husker å svare innen 15. juli. Å ikke svare på tilbud om plass, eller ventelisteplass, er det samme som å takke nei.