Tromsø-øl kåret til nasjonal sommerfavoritt

Bransjebladet Aperitif kårer to Graff-brygg som de beste IPA-ene i juli.

NA­SJO­NAL FA­VO­RITT: Tromsø-bryg­ge­ri­et Graff lan­ser­te det bes­te IPA-ølet i juli må­ned. Øl­bryg­ger Ma­ri­us Graff (til høy­re) og bryg­ge­ri­sjef Martin Amundsen me­ner suk­ses­sen skyl­des god pro­sess, gode opp­skrif­ter og gode rå­va­rer.  

nyheter

Ølbrygger Marius Graff og bryggerisjef Martin Amundsen mener toppscoren blant annet skyldes god prosess, gode oppskrifter og ikke minst, gode råvarer.

– Det viktigste er å stille visse krav til seg selv og produktene. Vi aksepterer ikke middelmådighet, sier Graff.

– Ekstremt fruktig

Julie Amundsen er prosjektleder i magasinet Aperitif og skrev anmeldelsen. Hun fremhever nyansene i ølene Graff Dead Cat Double IPA og Graff Juicy Delight Double IPA.

– Grunnen til at jeg likte Graff best, var hovedsakelig at det var en utrolig god balanse mellom sødme og bitterhet. En slik balanse er alltid bra. I tillegg var begge ølene ekstremt fruktig, noe som er veldig viktig når det er snakk om IPA. Det tyder på at ølene er ferske og at de ikke har brukt dårlig humle. Til sist vil jeg si at ølen også var veldig fyldig, noe som også er et kvalitetstegn, sier Amundsen.

Bryggeriet sier det var spesielt stas å få positiv omtale av nettopp IPA-ene.

– Disse ølene er vår spesialitet, sier Graff.

Imponert

Anmelderen opplyste imidlertid at dette ikke var hennes første møte med Graff, da bryggeriet tidligere har deltatt i ulike arrangementer der hun var til stede.

– Jeg har smakt på Graff før, da de deltok i et arrangement med Grünerløkka Brygghus, og jeg syntes ølene var gode. Nå var ølene eksepsjonelt bra og helt klart en favoritt, sier Amundsen.

Videre forteller hun at selv om IPA er en populær øltype året rundt, er sommeren en fin tid å nyte øl preget av tropisk frukt og sitrus.

Alkoholsterke nyheter

Bryggerisjefen sier de har flere brygg på vei i løpet av året.

– I år fylte vi for første gang øl på brukte bourbonfat, altså eikefat som tidligere ble brukt til sprit, sier Amundsen.

– Da setter det seg smak av eik og bourbon i ølet. Det blir kompleks og digg, tilføyer Graff.