«Yttersia»-Kristian solgte drømmehuset – nå har han kjøpt barnehagen han selv gikk i

Kristian Andresen (24), kjent fra NRKs «Yttersia», har kjøpt den gamle barnehagen i Kattfjord.

SATSER VIDERE: Kristian Andresen (24) solgte i fjor høst huset han hadde bygd seg på Brensholmen for å satse på musikken. Med utleieinntektene fra den gamle barnehagen, vil han fortsette artistkarrieren.   Foto: Privat

nyheter

For nesten ett år siden solgte Andresen boligen han og vennegjengen hans hadde brukt to år på å bygge på Brensholmen. Planen var å bruke pengene til å satse på artistkarrieren. Da han i sommer fikk tilbud om å kjøpe den gamle barnehagen i Kattfjord, klarte han imidlertid ikke å si nei.

– Jeg gikk selv der som barn for 20 år siden. Jeg vokste opp innenfor de veggene. Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til, og som jeg trolig ikke ville fått igjen. Det er et svært bygg, med store muligheter i, forteller han.

BARNEHAGEN I KATTFJORD: Slik så det gamle barnehagebygget ut da Kristian Andresen (24) tok over eiendommen i begynnelsen av juli. Foto: Privat 

Vil ikke avsløre kjøpesum

Det var Sjøtun sanitetsforening som solgte bygget. Verken Andresen eller styreleder i sanitetsforeningen, Unni Paula Yttergård, ønsker å avsløre salgsprisen.

– Det kommer med eiendomsoverdragelsene neste måned. Det jeg kan si, er at det ikke er spesielt god omsetning på boliger der ute grunnet anleggstrafikken og utbyggingen av vindkraftverket Kvitfjell/Raudfjell, sier Yttergård.

Utbyggingen har dog kommet Andresen til gode. Han har allerede leid ut halve bygget, som består av to leiligheter på over 100 kvadrat hver, til entreprenøren Risa AS.

– Den andre delen skal jeg puske med og pusse opp til eget bruk. Med god hjelp fra familien, har jeg allerede fått malt utsiden av bygget. De er så sinnssykt flinke til å male, at jeg har sagt til dem at jeg kommer til å kjøpe et nytt hus hvert år, slik at de har noe å gjøre på sommeren, forteller 24-åringen.

GOD HJELP: Her legger Kristians mor og bror et nytt strøk maling på huset. Foto: Privat 

Satser fremdeles på musikken

Ifølge Andresen hater han utgifter og forpliktelser, så utleieavtalen passer han godt.

– Inntektene derfra dekker utgiftene mine til banken, slik at jeg slipper å ha en bijobb, og fremdeles kan satse 100 prosent på musikken.

24-åringen har allerede ferdigstilt sin første EP sammen med produsent Sigve Bull i PhatCat Studios i Oslo, og leter nå etter en utgiver til den.

– I tillegg slipper jeg en ny singel med musikkvideo i september, forteller han.

Sanitetsforeningen besluttet å selge bygget under årets årsmøte, ettersom Tromsø kommune ikke ønsket å samarbeide med foreningen om å starte et hjemmehospice der.

– Valget om å selge var ganske enkelt ettersom vi er såpass få aktive medlemmer i foreningen, og bygget trenger en god del vedlikeholdet. Vi orket ikke beholde det lenger, opplyser Yttergård.

Ifølge styrelederen kom foreningen i snakk med Andresen om salgsplanene, og at han øyeblikkelig viste interesse.

– Det løste seg veldig raskt. Han tok over eiendommen 2. juli, sier hun.