Har solgt 1000 lammeskanker på tre dager

– Vi var forberedt på at det skulle bli trykk, men ikke at det skulle bli så mye, sier kjøkkensjef Ingvild Emelie Håkonsen på Prelaten.

STUNT: Kjøkkensjef Ingvild Emelie Håkonsen (til venstre) og kjøkkenassistent Mia Mack har laget store mengder lammeskank de siste dagene. 

nyheter

Denne uka tilbyr en rekke restauranter i Tromsø middager for hundrelappen, i arrangementet Spis for en hundrings, som iTromsø står bak.

Hos Prelaten har maten fått bein å gå på. De har solgt omtrent 1 000 lammeskanker i løpet av ukas tre første dager. Onsdag ble de helt utsolgt allerede før klokken 19.

– Planen var jo at det skulle bli populært. Det er gøy med sånne sinnssyke stunts, sier kjøkkensjefen.

Tok av

De hadde forberedt seg på å selge 200 middager per dag. Det har de passert med god margin.

Restauranten sitter imidlertid ikke igjen med noe særlig overskudd fra matsalget denne uka.

– Det blir stort sett ingenting. Vi gjør dette for markedsføringa sin del, og for at folk skal vite at vi har et bra kjøkken, sier Håkonsen.

Har fått faste gjester

De var også med på forrige runde med Spis for en hundrings, noe som slo godt an.

– Siden den gangen har vi hatt kunder som er her fast hver uke. Når det er resultatet er det ikke noe problem for oss å stå i null ei uke, sier hun.

Uka er godt planlagt, for å sørge for å få maten raskt ut til gjestene. Alt av kapasitet på kjøkkenet er tatt i bruk, og vannbad, ovner og stekepanna står på til enhver tid.

– Vi klarer å holde 120 skanker varme på én gang. Det går unna. De gjestene som har hatt kortest ventetid har ikke en gang rukket å sette seg ned før de har fått maten, sier Håkonsen.