Det er Instagram-kontoen til New York Times fashionavdeling, @nytimesfashion, som har lagt ut et bilde av antrekket til danser og koreograf Simone R. Grøtte (30).

- Ustyrtelig artig og slettes ikke hverdagskost for en liten finnmarking som elsker (rare) klær, skriver Grøtte på sin egen Facebook-profil.

Ble stoppet av fotografer

Hun er på ferie i New York med sin ektemann Herman Rundberg og ble overrasket over oppmerksomheten hun fikk.

- På vei til en konsert ble jeg stoppet av flere fotografer, der i blandt New York Times, som ville ta bilde av meg. De synes antrekket var kult og elsket stilen, forteller Grøtte til iTromsø.

Hennes eget innlegg om saken på Facebook har sanket over 300 likerklikk og flere titalls kommentarer.

- Litt absurd

Instagram-kontoen til New York Times fashionavdeling har 814.000 følgere. Der har bildet av Simone R. Grøtte i skrivende stund fått over 3.600 likerklikk.

- Det er utrolig artig at en så anerkjent side med så mange følgere ønsket å legge ut bilde av meg som ett av ti fra hele festivalen. Det er rett og slett skikkelig stas, og litt absurd, forteller Grøtte.

Hun har fått mange tilbakemeldinger etter bildet.

- Tilbakemeldingene har vært at folk synes dette var skikkelig kult. De som kjenner meg vet at jeg har en stor lidenskap for klær og det virker som de syns det var helt rått at New York Times sin utsendte hadde snappet opp dette.

- En stor lidenskap

Grøtte beskriver forholdet sitt til klær og mote som "en stor lidenskap".

- For meg er klær en del av personligheten og den jeg er, så det er noe som jeg synes er både viktig og utrolig artig. Jeg kler meg i det jeg syns er fint og gjerne litt rart.

I tillegg til New York Times Fashion, ble hun også fotografert og publisert av blant annet motenettsiden Style.com.

Vintage og støvler

Og til de moteinteresserte som lurer på hva den nordnorske jenta har på seg på bildet:

- Jeg har på meg en vintage topp fra secondhand butikk. Shorts fra Vero Moda, knestrømper fra Marni for H&M. Solbriller fra et marked i Beijing og et samisk armbånd. Og som den vante nordnorske festivalgjengeren man er har jeg i tillegg på meg et par støvler fra Skoringen i Tromsø sentrum.

Finnmarksjenta bor i Tromsø og har blant annet vært aktuell med danseforestillingen "Mannnen som stoppa Hurtigruta" i samarbeid med Hålogaland Teater.

POPULÆRT ANTREKK: Dette bildet av seg selv og antrekket har Simone R. Grøtte lagt ut på sin egen Instagram-profil. Foto: Privat (@simonecharete)
GOVERNORS BALL: Dette bildet av Simone R. Grøtte (30), tatt på festivalen The Governors Ball Music Festival, er lagt ut av The New York Times fashionavdeling for deres vel 814.000 Instagram-følgere. Foto: Skjermdump Instagram/@nytimesfashion