Leder av bedriftsidrettslaget, Pål Kjetil Walle, sier at idrettslaget har gått mange runder med ledelsen etter at stasjonen ble tatt i bruk i februar. Mens mannskapene ønsker å bruke salen i arbeidstiden, har ledelsen satt store begrensninger.

Er til pynt

– Vi opplever stadig at gymsalen ikke kan benyttes fordi det skal gjennomføres andre arrangement – kurs og konferanser. Den argumentasjonen møter vi hele tiden. Det vi ønsker, er å trene når det passer. Det er viktig – både på grunn av det fysiske og det sosiale, sier Walle.

Han og resten av staben sitter med en følelse av at gymsalen er til pynt og som kun benyttes av alle andre enn dem som vil være aktive.

– Vi har selvsagt forståelse for at når det dukker opp saker eller arrangementer hvor gymsalen må brukes, trekker vi oss ut eller avlyser treningen.

Irriterende

– Det startet med at vi måtte avvente bruken fordi utstyr og annet i salen ikke var sikret. Det er forståelig. Men da det kom plass, var det andre ting som reduserte bruksmuligheten.

– I vårt tilfelle er alt under samme tak. Det er et stort pluss. Men fordi vi ikke kan benytte fasilitetene når det er ønskelig, blir det både irriterende og skaper stor frustrasjon blant de ansatte, sier Pål Kjetil Walle.

Tar seg til rette

Han opplever at medlemmene i bedriftsidrettslaget er villige til å få til en avtale som gir økt tilgang. Brukerne vil også tilpasse blant annet bruken av musikk i styrkerommet som til nå har vist seg å forstyrre tilstøtende areal på stasjonen.

– Vi klarer ikke så se argumentasjonen til ledelsen når de snakker om å begrense bruken i kontortiden. Vi har lagt fram mange kompromiss, uten å nå fram, konstaterer Pål Kjetil Walle.

Et problem

Lokal forbundsleder, Karl Karlsson, sier at han har hørt om interessekonflikten.

– I tillegg til at gymsalen er opptatt til andre gjøremål, har det også vært et støyproblem for tilstøtende kontor. Det har ført til en del e-poster hvor blant annet etterforskerne har klaget på støy i avhørsrommene.

Velferdsgode

Karl Karlsson understreker at gymsalen og treningsrommet skulle være et velferdsgode for samtlige på politihuset:

– I mine øyne er det viktig at mannskapene holder seg i form og at treningsrom og -utstyr blir mest mulig brukt. Når eksempelvis ulike ballspill – av ulike årsaker – ikke kan utføres på dagtid, blir det problematisk, konstaterer Karlsson.

Foto: Elisabeth Krey Jenssen
Foto: Tom Benjaminsen