Nordlyset trekker turister til blant annet Telegrafbukta sør på Tromsøya, hvor de hopper av på busstoppet like ved bukta. Men det som møter dem der er ikke tilfredsstillende nok, sier Bodil Larssen, som er nærmeste nabo til parken.

– Det er ikke merket hvor de skal gå når de kommer av bussen. Jeg har selv gått mange turer for å se hvordan de opplever forvirringen. Jeg møtte til og med noen norske turister som ikke visste helt hvor de skulle, sier Larssen, som har lagt ut et Facebook-innlegg hvor hun belyser situasjonen med en liten bildeserie.

Dårlig brøytet

Den vestlige inngangen til Telegrafbukta, som Larssen har utsikt til, er heller ikke særlig innbydende. Her møter man en rusten bom og en stor brøyteskavel, hvor man må klatre over om man skal ned til Telegrafbukta.

– Jeg møtte ei irsk dame som ville ned dit. Jeg tilbød meg å geleide henne nedover, for det var ikke strødd. Det endte med at hun skled på vei tilbake og tok meg med i fallet slik at jeg ble sykemeldt, sier Larssen.

I tillegg er stiene nedover dårlig lyst opp og busstoppene mangler informasjon på engelsk.

– Det er litt som å være turist i Finland, hvor alt står på finsk og du ikke aner hva som er hva, påpeker Larssen.

For dårlig tilrettelagt

– Det er altfor dårlig tilrettelagt. Det trenger ikke å være store plakater fra Vollan og hit, men det bør være godt merket allerede på busstoppet hvor man skal. Jeg mener at hvis vi her nordpå skal konkurrere om turismen, må vi vite hva som møter turistene. Da kan man ikke bare sitte på et kontor for å planlegge, man må gå ut og se hva som kan forbedres. Det er det viktigste, sier Larssen, som har sendt brev til kommunen, uten å ha fått noe svar ennå.

Når iTromsø viser Larssens bilder til byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, svarer hun dette.

– Tromsø som vinterdestinasjon er fremdeles ganske ny, og vi har helt klart noe å gå på for å legge til rette for turistene også på vinterstid. Dette er et godt innspill å ta med seg i den anledning, sier Ramberg.