Da advokat Mats Nygaard Johnsen ikke ville flytte nordover, bestemte Advokatfirmaet Østgård seg for å åpne opp en egen avdeling i Harstad.

- Jeg er harstadpatriot og hele familien har slått rot her. Derfor planlagte vi en framtid i Harstad, sier Mats Nygaard Johnsen til Harstad Tidene.

Johnsen som er utdannet i Tromsø og fikk jobb i firmaet BA-HR halvannet år før han var ferdig utdannet, men tiltrådte ikke stillingen før studiene var ferdig. Han kommer til jobben etter 2,5 år som dommerfullmektig i Trondnes tingrett.

Målet for advokatfirmaet Østgård er at kontoret i Harstad skal styrke tilstedeværelsen i Sør-Troms og Nordre Nordland.

Tirsdag var hele staben hos Advokatfirmaet Østgård i Harstad. Da var kontorene i Tromsø og Oslo stengt og inviterte gjester fikk en presentasjon av firmaet og et miniseminar om eiendomsutvikling og tvisteløsninger.

Hallvard Østgård, Brynjar Østgård og Knut Rye-Holmboe, partnerne i selskapet, er klar på at Nygaard Johnsen ikke vil jobbe alene med saker, for staben som utfyller hverandre med faglige behov.

- Vi gjør dette for å bli mer slagkraftig og i stand til å håndtere større oppdrag på en bedre måte. Med få ansatte, kan vi ikke sette av 4-5 stykker en ukes tid. Vi håper i løpet av 2015 og etablere oss såpass bra at vi kan øke med en til i Harstad og enda flere advokater der på sikt, sier Brynjar Østgård til iTromsø.

Nå teller advokatfirmaet åtte ansatte (fem i Tromsø, to i Oslo og en i Harstad).

- Tromsø er og blir hovedkonoret vårt, men vi jobber i et team. Mats kommer til å jobbe med Tromsø-saker og vi i Tromsø med Harstad-saker og andre plasser. Nå er vi godt i gang og har fått gode kontakter allerede, så håper vi å utvide antall ansatte etter hvert, så får vi se. Vårt segment er å jobbe med små- og mellomstore bedrifter, sier Østgård.

Samtidig gir de uttrykk for hvor fornøyd de er med ansettelsen av Nygaard Johnsen, som gikk ut med toppkarakterer.

Firmaet satser mot små- og mellomstore bedrifter og understreker at de skal ha kvalitet i alle ledd og mener det er en styrke at de har kontorer i tre byer nå. De håper på å nå ut til mange bedrifter lokalt.

- Vi anbefaler at man velger lokal kompetanse. Dersom bedriftene velger rett firma, vil de få en tilsvarende god bistand til en langt lavere kostnad enn hos de største norske advokatfirmaene, sier de.

ADVOKATER: Gunnar Nerdrum Aagaard (t.v), Unn-Lisbeth Hansen, Brynjar Østgård, Nora Nøkleby Sunde, Mats Nygaard Johnsen, Knut Rye-Holmboe, Hallvard Østgård, Jorunn Rotvold og Espen Lyngmo i Advokatfirmaet Østgård fra Tromsø har etablert en egen avdeling i Harstad. Foto: Odd Leif Andreassen.
SENTRUM: Mats Nygaard Johnsen i Advokatfirmaet Østgård har fått kontor midt i Harstad sentrum. Foto: Odd Leif Andreassen