– Jeg synes dette er kjempebra, og jeg går i paraden hvert år. Det er det varmeste toget som går gjennom Tromsøs gater i løpet av året, sier Henriette Robertsen.

Tok med seg tanta

Med seg i paraden har hun sin tante, Stine Solbergnes, som har tatt turen helt fra Rossfjordstraumen i Lenvik kommune for å delta i paraden – og besøke familie.

– Jeg har tenkt på å være med og gå i paraden i mange år. Tromsø er den nærmeste byen som har en slik parade, og nå fikk jeg endelig til å ta turen, sier Solbergnes.

– Kjærlighet er for alle

De to familiemedlemmene er begge heterofile, men ønsket å gå i paraden for å støtte homosaken.

– Kjærlighet er for alle. Det er viktig å gå på vegne av alle som ikke tør å gå selv, sier Robertsen.

foto
samlet kolleger: Ti ansatte fra Clarion Hotel The Edge stilte opp i paraden.

– En festdag

De hotellansatte i Clarion Hotel The Edge var også å finne i paraden, med homoflagg, fargerike ballonger, selvlagde plakater, T-skjorter og brede smil.

En av dem var stjørdalingen Kim Ervik, som selv er åpent homofil.

– Vi er ti kolleger som er ute og feirer i dag, og vi har det kjempegøy. Denne dagen er en fest, sier han.

foto
OVERRASKET: Kim Ervik fra Stjørdal gikk lørdag i sin første pride-parade i Tromsø. – Jeg hadde ikke trodd så mange ville stille opp i Tromsø, sier The Edge-medarbeideren. Her veiver han homoflagget sammen med hotellsjef Marianne Høybakk.

Det er første gang Ervik går i det fargerike toget gjennom Tromsøs gater. Flere hundre personer stilte opp og bidro til et fargerikt tog som strakte seg gjennom flere kvartaler midt i byen.

– Det er morsomt å se at så mange går i toget. Jeg hadde ikke trodd at så mange ville stille opp i Tromsø. Dette er bare strålende, smiler Ervik.

– Viktigere enn noen gang

Arrangøren bak paraden skrev i omtalen av arrangementet at det fortsatt er viktig å markere det store mangfoldet i Tromsø-samfunnet.

– I år er det viktigere enn noen gang å vise at Tromsø er en by som feirer mangfoldet og kjærligheten. Å elske er en menneskerett. Uavhengig av hvem du elsker, hvordan du definerer ditt kjønn, uansett hvilken alder, etnisitet eller hudfarge du har, må du bli med i årets parade for å vise at du bryr deg, var oppfordringen fra arrangøren.