Siden restauranteierne Germain Muvunyi (28) og Silje Synnøve Simonsen (23) overtok det afrikanske krydder- og sausekonseptet «Tayalifood» som Rose Marie Louise Samba hadde utviklet og overlatt til paret i november, har en hel del skjedd.

– Det har vært veldig tungt og en lang vei å gå. Vi har vært innom noen spennende lokaler, men siden vi ikke fikk gjennomslag, startet vi jakten på nytt og endte med å finne perfekte lokaler her i Tromsdalen, sier Simonsen.

– Vi er veldig fornøyd med å starte restaurant her. Det er ikke midt i sentrum, og derfor får vi ikke den store konkurransen, men allikevel går all trafikken ut- og inn fra sentrum gjennom her. Det er et perfekt sted, legger hun til.

Eksotisk mat

Nå skal de ikke lenger drive «Tayalifood» og har derfor gått for sitt eget konsept. Restauranten skal hete «African Flavour Restaurant» og ligge i Novasenteret, rett ved Coop Extra.

– Vi skal ha flere spennende afrikanske retter på menyen med blant annet retter som lamme- og geitekjøtt, fisk og kylling. Vi skal også servere mange ferske lokale råvarer og servere flere spennende sauser til, sier Muvunyi.

Også styrken på maten kan man velge selv, og med det er det noe for enhver smak.

– Flere har smakt maten til Germain før, og har vært veldig begeistret for den. De sier også at de ønsker at det skal komme et nytt restaurantkonsept her i Tromsø, sier Simonsen.

Forsinket åpning

Nå har de omgjort det som tidligere var en blomsterbutikk, til restaurantlokaler.

– Vi måtte utvide plassen for å få plass til både fryselager, garderobe og gang. Ellers har vi også fått på plass et bedre kjøkken og kontorer også, sier Simonsen.

De skulle egentlig åpne restauranten sin i februar.

– Men det har vært en hel del papirarbeid, og flere krav fra arbeids- og mattilsynet som måtte godkjennes. Men nå har vi alt av papirer i orden, sier paret som viser fram sin nye restaurant med afrikanske elementer til iTromsø.

Germain forteller at han for 13 år siden fortalte en venn i Tromsø at han skulle åpne og drive afrikansk restaurant her.

– Det er helt utrolig at det skal skje nå. Det har nesten ikke gått opp for meg ennå, sier han.

foto
Paret har stor tro på å åpne restauranten deres «African Flavour Restaurant» i Tromsdalen. Foto: Ronald Johansen