Bare to måneder etter at det kulturelle rabattilbudet til kommunens ungdom ble lansert, blir det nå foreslått reversert av kommuneadministrasjonen i handlings- og økonomiplanen for 2019–2021.

– Ikke greit

Nestleder i utdannings- og oppvekstkomiteen i kommunen, Marta Hofsøy (Ap), kom med forslaget om et kulturkort for kommunens ungdom tilbake i 2011, da som AUF-medlem. Syv år skulle det ta før kortet ble en realitet, og nå blir det foreslått reversert.

foto
Uaktuelt: Nestleder i utdannings- og oppvekstkomiteen i kommunen, Marta Hofsøy (Ap), sier det er uaktuelt å vedta forslaget til kommuneadministrasjonen om å reversere det kulturelle rabattilbudet for ungdom som ble lanserte 4. mai.

– Dette er ikke greit, og det kommer vi ikke til å gå med på, sier en bestemt Hofsøy.

Hun synes det er merkelig av kommunen å foreslå en reversering av tilbudet.

– Det er jo veldig spesielt. Jeg kan si her og nå at det foreslåtte kuttet kommer vi ikke til å vedta, sier hun.

Liten effekt

Rabatten gir ungdom mellom 15 og 19 år barnebillett på kino. Ifølge administrasjonen går ungdom fire-fem ganger på kino i løpet av ett år, noe som vil gi en samlet reduksjon på rundt 100 kroner per ungdom.

foto
Tommel opp: Slik så det ut for to måneder siden, da kulturkortet ble lansert på Aurora Kino Fokus. (bak, f.v.) Christian Hyld (Tvibit), ordfører Kristin Røymo, Marta Hofsøy (Ap), Elin Jørgensen (Rødt) og prosjektleder Mariann Meszaros Josefsen. (foran, f.v.) Pernille Traasdahl og Hedda Ottarsen Nøstvik fra Tromsø Ungdomsråd.

– Tiltaket har såles begrenset effekt for den enkelte, og det er derfor ønskelig at mer målrettede arrangement og tiltak vurderes, heter det i planen.

Hofsøy mener det er for tidlig å si noe om effekten av tilbudet, og at man må vente og se før man kan gjøre slike tiltak.

– Men en plass må det jo kuttes, kommunen gjør jo ikke kutt for moro skyld?

– Det er sant, og detaljene rundt det må vi komme tilbake til, sier hun.

– Noen politiske prioriteringer må vi gjøre, og det er vårt ansvar som politikere å gjøre det, fortsetter hun.

Satt kaffen i halsen

Det var ikke bare dette forslaget fra handlings- og økonomiplanen som Hofsøy reagerte på i dag. Kommuneadministrasjonen ønsker også avvikle vennskapsbysamarbeidet mellom Tromsø og Gaza. Det falt ikke i god jord.

– Jeg holdt på å sette kaffen i halsen da jeg leste nyheten i morges, forteller hun.

– Det er viktig for oss i Ap å ikke avbryte vennskapsbysamarbeidet med Gaza, så vi kommer til å reversere det. Det er ikke snakk om så mye penger, men det er viktige penger, sier hun.

Vennskapsbysamarbeidet er noe av det som har konkretisert vennskapsbyavtalen mellom de to byene, og Hofsøy mener dette samarbeidet er spesielt viktig nå.

– Det er ikke mindre viktig med den våren Gaza har hatt. Den solidariteten som vi kan vise fra solidaritetsbyen Tromsø, trenger dem mer og ikke mindre, avslutter hun.