– Det er snakk om rundt 400 smakebiter av kveite og kjekjøtt som hovedingrediens, sier Andrea Nicolaysen som har fått ansvaret for fiskeretten.

Fin profilering

Ifølge faglærer Sigrunn Sigurdsen, er dette en unik mulighet for elevene – både når det gjelder å lage mat til mange og profileringen av kokke- og servitørfaget.

Hun forteller at elevene var veldig positive da forespørselen kom fra messegeneral Vidar Pedersen.

– Selv om dette skal foregå utenom skoletiden og midt i russefeiringen, fikk vi ja fra alle.

Vin og mat

vin og mat: Rettene fra kokkeelevene skal passe til en newzealandsk Sauvignon Blanc-vinen fra vinhuset Matua.

– Det blir ekstra spennende fordi vil skal kombinere rettene mot én bestemt vin – Matua Sauvignon Blanc fra New Zealand. Derfor blir det en utfordring å finne detaljene som gjør at alt passer sammen, sier Alf Røkenes som går andreåret som kokk.

Lajla Abu Raiya, som tar fagbrev som servitør, ser fram til å jobbe med nordnorske råvarer.

Parterer seg

– Vi får fisk og kjøtt levert hele. Det betyr at vi må partere selv. Dermed får vi gjøre hele prosessen, forklarer hun.

Ansvarlig for Tromsø Øl- og vinmesse, Vidar Pedersen, er fornøyd med å få elevene som en del av arrangementet.

– Det spesielle er at åpningsdagen for messen, 5. mai, er den internasjonale dagen for Sauvignon Blanc-druen. Da passer det perfekt å kombinere vinen med delikatesser fra landsdelen – eller topp og bunn på jordkloden, sier Pedersen.

Utrolig interesse

messegeneral: Vidar Pedersen er fornøyd med responsen og at elevene fra Breivika ønsker å delta. Her fra fjorårets øl- og vinmesse.

Han melder for øvrig som en utrolig interesse fra alle hold rundt messen:

– Så langt har vi avtale med 34 utstillere/importører som vil presentere 600–700 ulike produkt. Salget av billetter starter først denne uken, men likevel har – bedrifter spesielt – reservert for ansatte og kunder på både øl- og vintogene.

– Fremover vil jeg sette støtet inn mot hotell- og restaurantbransjen som har vært litt nølende så langt, konstaterer messegeneralen.