– Jeg tenker at det kommer til å bli ganske gøy, forteller niåringen, mens hun øver på start, stopp, gå på rekke og svinge korrekt sammen med de andre drilljentene og musikantene i skolegården til Borgtun skole lørdag formiddag.

Det er nemlig ikke bare drilltriks og musikken som må sitte på plass før korpset kan vise seg fram i skoletoget på 17. mai.

– Det er mye armer og bein. Nå har vi akkurat begynt med å øve oss på marsjeringen for i år, så det er mye som skal falle på plass, forklarer korpsets dirigent, Andreas Øvringmo.

Vil øke interessen

Som de fleste andre korps sliter Borgtun med å tiltrekke seg nye medlemmer, i kampen mot alle andre fritidstilbud byens barn har å velge mellom.

– Vi prøver å finne nye måter å øke interessen for korps på. Blant annet oppsøker vi skolene i forbindelse med åpen dag, for å spre informasjon. Dessverre er korps mange foreldres store skrekk, fordi de forbinder det med mye dugnadsarbeid. Det er imidlertid ikke nødvendigvis sannheten. Jeg tror for eksempel vi har mindre dugnadsvirksomhet enn byens fotballklubber,forklarer Bjørn Stark, styreleder i Borgtun musikkorps.

Ifølge korpsets dirigent har de imidlertid sett en god trend de siste årene.

– Etter at jeg tok over som dirigent for tre år siden har medlemsmassen vært ganske stabil, noe som har vært et greit utgangspunkt, påpeker han.

Drilldebut

For Ingrid Alette Martinsen er det en spennende tid hun går i møte. Det var under 17. mai i fjor niåringen skjønte at det var drilling hun ville begynne med.

– Da jeg så på toget i fjor tenkte jeg at det så veldig gøy ut å drille. At jeg nå skal få lov å være med i 17. mai-toget sammen med korpset, tror jeg blir artig, forklarer hun entusiastisk.

Ifølge den unge drilljenta er det lite nerver inne i bildet.

– Det er ikke sånn at noen bare kan drille. Man lærer triksene etter hvert, og da er noen lett, mens andre er vanskelig, påpeker hun.