– Riksantikvaren finner at det reviderte planforslaget oppfyller kravene fra meglingsmøtet. Direktoratet har ingen nye merknader og fremmer ikke innsigelse til dette planforslaget.

Det skriver Riksantikvaren i et brev til Tromsø kommune. Det betyr at en lang planstrid nå er over.

Fra plan til salg

– Dette var hyggelig lesning. Nå er alle uenigheter ryddet av veien og et 15 år langt planarbeid er over. Vi er et langt steg på veien for å realisere planene etter at det største hinderet er borte, sier daglig leder Knut Rye-Holmboe i Vervet Eiendom AS.

Han håper planen kan behandles av byrådet før sommerferien og at den kan stadfestes endelig av kommunestyret i august. Tromsø Mekaniske er leietakere på området i dag.

– Leieforholdet må avvikles, det har vi kontroll på. Nå kan vi begynne arbeidet med å presentere noe for salg, når vi går fra plan- til salgsstadiet. Da får vi en pekepinn på interessen for å kjøpe bolig, sier Rye-Holmboe.

Ikke overrasket

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, har lengre ivret for boligbygging på verftstomta ved Skansen. Hun er lettet over Riksantikvarens konklusjon.

– Vi hadde et godt meglingsmøte med Riksantikvaren og vi hadde felles forståelse av hvordan utfordringene skulle løses. Jeg er ikke overrasket og er glad for at planen kan stadfestes.

Hun sier det ikke skal stå på henne for behandling i byrådet før ferien.

– Dersom det bare er signaturen min det står på, kan vi nok få det til.