Selv om det gjenstår tre og en halv kinodag av 2016 i skrivende stund, kan kinosjef Frank Bakkemo se tilbake på et godt kinoår. Et år som både med tanke på besøk og omsetning blir bedre enn fjoråret.

Omsetningsrekord

– Per 27. desember har vi solgt 272.030 billetter, så det ser ut til å bli et bra år i år også.

I 2015 endte totalbesøket på 265.106, mens billettomsetningen ble på 25,3 millioner kroner, som er rekord. For kinoen er det alltid like spennende hvert år om se treffer med besøksanslaget.

– Billettomsetningen per 27. desember er på rundt 26,6 millioner kroner. Vi ligger litt over budsjettet så vi har truffet bra med prognosene. Noen ganger treffer vi, andre ganger ikke, det handler om kvalifisert gjetning. Det er ikke alltid storfilmene slår til som vi forventer, sier Bakkemo.

God spredning

Norsk film, action, superhelter, romantikk, drama og barne- og familiefilmer dominerer lista over de mest sette kinofilmene i Tromsø i år. Den store spredningen på filmsjangerne mener kinosjefen er noe av årsaken til suksessen.

– Her er det noe for enhver smak, både for voksne, ungdom, barn og familier, så der er ikke veldig overraskende.

Julebesøket

Julefilmene hadde nesten 4.000 besøkende fra 1. til 3. juledag, som er tusen mindre enn i fjor. «Dyrene i Hakkebakkeskogen» og «Star Wars: Rogue One» topper julebesøket.

– Per nå har vi 22.800 besøk i desember, mot 26.950 i fjor. Vi kommer til å havne på rundt det samme i år, sier kinosjef Frank Bakkemo.

foto
godt kinoår: Kinosjef Frank Bakkemo på Aurora kino Fokus er godt fornøyd med kinoåret 2016. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen / iTromsø