Ifølge en undersøkelse gjort av InFact, på oppdrag fra Privatmegleren, følger 45 prosent av tromsøværingene med på boligmarkedet. Det er færre en landssnittet, hvor seks av ti oppgir at de følger med på boligmarkedet. I Trøndelag følger syv av ti med på boligmarkedet.

– Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor det er slik. I Tromsø har vi et boligmarked med høy aktivitet, så jeg vet rett og slett ikke hvorfor færre følger med her, sier partner Ruth A. Norstrøm i Privatmegleren i Tromsø.

– Godt oppdatert

Av de 45 prosentene som oppgir at de følger boligmarkedet, oppgir 10,7 prosent at de enten skal selge eller kjøpe bolig. Rundt elleve prosent oppgir for øvrig at de er usikker på spørsmål om de følger boligmarkedet.

– De jeg møter som skal selge eller kjøpe bolig synes jeg er godt oppdatert. De følger med og bruker de verktøyene som finnes, sier Norstrøm.

Deles i sosiale medier

Hun tror nettbaserte annonser i kombinasjon med sosiale medier har gjort boligmarkedet mer populært blant folk.

– Boligannonsene inneholder mye mer bilder enn den gang vi bare hadde trykte medier. Samtidig ser vi at boligannonser deles og spres aktivt på Facebook, sier hun.

Ruth A. Norstrøm i Privatmegleren i Tromsø synes de som skal selge og kjøpe bolig er godt oppdatert. Foto: John Strandmo