Per Johnny Olsen og Elin Andersen har tilbrakt flere påsker på steder der snøen ikke faller så tett at tråkkemaskinen så vidt rekker å lage skispor, men sier at de ikke prøver å rømme fra snøen.

– Vi elsker den norske påsken med ski og Kvikklunsj i snøborgen, sier Olsen.

De to skremmes altså ikke vekk av brøytebiler og frosne tær, men har dette å si om påskeværet:

– Det må vel være lov å si at sjansen for påskesol er større i Sør-Spania enn i Nord-Norge, selv om den er minst like flott når den først slår til i nord.

30 grader og sol

I år har turen gått til Andalucia, et område helt sør i Spania. Temperaturene der nærmer seg 30 grader og sol, noe som virker ganske fjernt når man nå ser ut av vinduet her hjemme i Tromsø. Men det er ikke på grunn av været at ekteparet har valgt å ta påskeferien i sørlige strøk.

– Det er ikke fordi vi rømmer fra snøen, sier Olsen, vi har leilighet i Altea. Da er det greit å dra dit når det likevel er ferie.

Reiser rundt i Spania

Da iTromsø ringte var Olsen og Andersen i Sevilla, en by ikke langt unna det populære feriestedet Malaga helt sør i Spania.

Dette er det tredje året de feirer påsken i Spania, og denne gangen har de valgt å reise rundt i det Sør-Spanske området Andalucia, før de tilbringer siste del av påsken «hjemme» i Altea.

Annerledes påskefeiring

Første gang Olsen og Andersen var i Spania i påsken, innså de at påskefeiring i Spania er ganske annerledes fra påskefeiringa her i nord.

Selv om de savner den nordnorske påsken med snøborger og Kvikklunsj, synes Olsen det er spennende å feire påsken i Spania.

– Påsken er mye større her, og mer religiøst rettet. Kirkesamfunnene arrangerer store folkefester og opptog. Påsken er årets høydepunkt i Spania, sier Olsen.

Selv om de trives med påskefeiring lenger sør legger de ikke skjul på at de norske påsketradisjonene blir godt ivaretatt både før og etter påske.

– Vi prøver å få både i bøtte og spann, sier Olsen og ler.

foto
SAVNER SNØEN: Per Johnny Olsen og Elin Andersen sier de er veldig glad i den norske påsken, og ivaretar gjerne påsketradisjonene gjennom vinteren.