Mens Cecilie Drechsler lå og sov romsterte innbruddstyven rundt i huset hennes i Tromsø. Helt til en liten, men meget høylytt dvergschnauzer ved navn Chanel oppdaget inntrengeren.

- Det var jo et sinnssykt spetakkel, slik som bare slike små hunder kan lage, forteller Drechsler.

Vettskremt

Og det må ha satt en støkk i tyven, for han tok bena på nakken og forsvant. Men det var ikke bare Chanel som var klar til å ta opp kampen mot innbruddstyven, for da Cecilie Drechsler ringte venninnen og nabo Nina Einem, så rykket hun ut bevæpnet med kniv i trusa.

- Akkurat da fant vi dette veldig naturlig, men vi fikk oss en god latter etterpå da vi fikk ting mer på avstand. Det er jo ikke normalt å gå rundt bevæpnet med kniv. Nå i ettertid prøver jeg liksom å få det til å høres morsomt ut, men egentlig var jeg livredd, utdyper Drechsler.

Reddet skinnet

Uheldigvis, eller kanskje heldigvis for tyven, så hadde han kommet seg unna da Nina kom til unnsetning. Dermed ble aldri kniven brukt, og tyven reddet skinnet sitt.

- Jeg tror ikke Nina visste at han hadde stukket av, for hun drev og lusket rundt huset med kniven i trusa, forklarer hun.

Tyv uten klasse

Drechsler har ennå ikke helt oversikt over hva som har blitt stjålet, men hun savner i alle fall både en mac, et knippe bilnøkler og et kamera, så tyven har likevel ikke gått tomhendt. Dessuten skal tyven ha fisket pengeboken opp av Chanel-veska. Veska lot han derimot ligge igjen.

- Det må ha vært en mann, for alle jenter vet jo hvor mye ei slik veske er verdt!

Tyven hadde kommet seg inn verandadøren som hadde stått ulåst etter at Cecilie Drechsler hadde drevet hagearbeid tidligere på dagen.

Nina Einem troppet opp med samekniven i trusa. Foto: Privat
Dvergschnauzeren Chanel jagde tyven på dør. Foto: Privat