I forkant av fredagens Bravo-kamp i Tromsdalshallen oppdaget Bravo-leiret at det plutselig var kommet opp «Parkering mot avgift» utenfor hallen.

– Det er jo helt forferdelig. Det må jo ha kommet opp nylig, og det ingen av oss som har fått beskjed om det heller. Ingen som har varslet oss, sier Bravo-leder Ina Sandberg.

Rystet

Hun var i likhet med mange andre i Tromsdalshallen, rystet over den overraskende nyheten.

– Det var noen som oppdaget det med en tilfeldighet. Her trener unger, og det står folk på dugnad også skal man betale parkering i timevis for å få lov til å jobbe dugnad. Det er helt forkastelig, og vi kommer til å sende brev til kommunen og spørre hva dette er for noe, sier hun oppgitt.

– Hva tenker du om at idrettstoppene spiser canapér og drikker champagne til flere titalls tusen, også må dere betale for å jobbe dugnad?

– Vi er ikke så veldig glad for det. Det er kjipt, sier Sandberg, som dermed fikk en tøff fredag – med både parkeringssmell og Bravo-tap i bagasjen.

Skjedd en feil

Fylkesråd for plan og økonomi, Ane-Marthe Sani (KrF) sier det har skjedd en administrativ feil.

– Det skal ikke være parkeringsavgift ved de fylkeskommunale byggene på ettermiddagene eller i helgene, så her har det skjedd en administrativ feil. Dette har aldri vært intensjonen til fylkeskommunen og beror seg på en misforståelse, sier Sani til iTromsø lørdag ettermiddag.

– Det skal kun betales for parkering der mellom klokka 08.00-17.00 på hverdager, og vi skal rette opp feilen på mandag.

Skal få tilbake pengene

Det vil si at alle som har betalt for parkering etter klokka 17.00 på fredag og eventuelt på lørdag, må ta kontakt med fylkeskommunen (som eier hallen 50-50 med Tromsø kommune) eller Tromsø Parkering for tilbakebetaling.

Og ikke minst at de som skal på Bravos kamp i morgen mot Elverum 2, ikke trenger å betale for parkering.

– Ingen skal ha fått bot, men om noen har gjort det, så skal dette også ordnes opp i, sier Sani.

– Jeg skjønner veldig godt at folk har reagert, og vi skal som sagt rette dette opp så fort som vi kan.