Planen om Storelvahallen ble nedskalert i vår, etter at prosjektet var lagt ut for anbud og fikk budsjettsprekk på 50 millioner kroner. Prosjektet var budsjettert med 70 millioner, mens anbudene som kom inn lå på mellom 115 og 120 millioner kroner. Den massive budsjettsprekken førte til at byrådet bestemte seg for å nedskalere prosjektet, blant annet ved å kutte ut den planlagte kafeen og bibliotekfilialen som skulle gjøre hallen til et bydelssentrum.

Vil ha bydelssenter

Storelvahallen-prosjektet ble opprinnelig fremmet av det borgerlig byrådet i forrige periode. Nå annonserer Høyre at de ikke vil gi opp kampen om at prestisjebyggeprosjektet skal gjennomføres slik det var planlagt.

– I vårt alternative budsjett vil vi legge inn midler for å bygge Storelvahallen slik den opprinnelig var planlagt av det borgerlige byrådet. Hallen vil ligge i en bydel i vekst, og før eller siden må det komme noen bydelssenter. Da er det kostnadsbesparende å bygge det sammen med Storelvahallen, sier kommunestyrerepresentant Tormod Ingebrigtsen (H).

BAKGRUNN: Bygger flerbrukshall til 70 millioner kroner

Skuffet

Da økonomiplan to ble behandlet i forrige uke, foreslo Høyre å gå gjennom prosjektet en gang til for å se på andre måter å spare penger, uten å nedskalere. Det fikk de ikke gehør for.

– Jeg er skuffet over at vi ikke fikk flertall for en ny gjennomgang for et så viktig prosjekt.

– Hvor mye penger vil dere sette av i alternativt budsjett?

– Vi holder på med budsjettarbeidet nå, og vi legger inn hallen slik den opprinnelig var planlagt. Men først skal vi se på budsjettet fremlagt av administrasjonssjefen, før vi presenterer vårt eget. Vi vil også se på ulike finansieringsmodeller. Norge på sitt beste er når man samarbeider mellom offentlig og private. Kan vi for eksempel få inn en privat barnehage i bygget? I så fall kan de være med å finansiere deler av prosjektet, sier Ingebrigtsen

– Har ikke råd

foto
MODERAT: Brage Larsen Sollund ønsker en moderat pengebruk på Storelvahallen. Arkivfoto

– Vi har sagt vi har en kostnadsramme vi må forholde oss til som er på 70 millioner kroner. Vi vil ikke gi en blankofullmakt til entreprenørene som skal bygge hallen. Vi skal se på det vi sys er viktigst – nemlig gymsal og flerbrukshall, og jeg skal møte FOU på skolen på fredag.

– Vi skulle gjerne hatt med alle aspektene fra det opprinnelige forslaget, men det ville blitt 50 millioner dyrere. Og som ansvarlige politikere må vi si nei, vi har ikke råd. Derfor prioriterer vi det viktigste, som er en gymsal og flerbrukshall, sier Sollund. Ap er åpen for private bidrag, men ønsker ikke noe samarbeid med private barnehager.

– Hvis det er noen private som vil gi oss penger så er det flott, men vi har allerede overkapasitet på barnehager. Derfor kan Høyres forslag bli dyrere i lengden, sier han.