For de som er kjent med Salamonsens bilder oppleves ikke tildelinga som uventet. Bildene og videoene hans har nemlig skapt en enorm interesse for landsdelen vår og dens natur.

- Vinneren har bokstavelig talt gått foran andre fotografer til de høyeste toppene, funnet de beste utsiktspunktene, gjort de beste komposisjonene, og fanget nordlysets ville flukt over himmelen på måter ingen hadde sett før, kan man lese i juryens begrunnelse.

Formidler

Men alt dette ville vært meningsløst hadde ikke Salomonsen evnet å formidle bildene sine, noe han da også gjør.

Bildene hans går sin seiersgang over alle sosiale medier og på Facebook har Salomonsen vel 400.000 følgere. Juryen anslår at han når ut til mellom to og fire millioner mennesker i måneden. For å ikke snakke om hans opptreden på CNN hvor han fortalte om Nord-Norge og nordlyset. Man anslår at han da nådde ut til 240 millioner seere.

Salomonsen berømmes også for sin gode formidlingsevne og markedsforståelse. Han har bortimot 400.000 følgere på Facebook! Fotografen står også bak åtte nordlysfilmer som er vist til millioner av mennesker verden over. Og på egen hånd når fotografen mellom 2 og 4 millioner mennesker i måneden med sine bilder og filmer.

Stolt og glad

- Drivkraften til Salomonsen har ikke vært penger, men kjærlighet til landsdelen  og et brennende ønske om å vise den frem for verden, mener juryen.

Prisvinneren selv er stolt og glad over tildelinga.

- Denne prisen betyr ubeskrivelig mye for meg. Den viser at det jeg har arbeidet målrettet med over tid, har vært av betydning, og blitt lagt merke til. I tillegg verdsatt av en hel bransje, sier Ole Christian Salomonsen i en pressemelding.

Prisen deles ut av styret i NHO Reiseliv Nord-Norge og har tidligere gått til Jonas Gahr Støre, Finnmarksløpet og NRK-suksessen Himmelblå. Den ble delt ut under konferansen Nord i Sør i Oslo.

foto
NORDLYSFOTOGRAF: Ole Christian Salomonsen. Foto: Privat Foto: Ole Christian Salomonsen