Sørensen driver gård i Ytre Kårvik på Ringvassøy og så sist lammet sammen med moren for to uker siden. Mandag ringte en venn og sa han hadde kommet over det råtnede kadaveret til lammet under en luftetur med hunden.

– Skrotten var ganske råtten, den prosessen har gått fort nå i varmen. Det var egentlig bare skinn, ull og noe organisk materiale igjen. Plutselig la jeg merke til noe rødt som lå midt inne i det hele, og gravde fram en kniv, forteller Sørensen.

Tjuvslakt

Kadaveret ble funnet på nedsiden av veien i Simavika, kun meter fra den liille utkjøringen hvor folk pleier å parkere.

foto
Gjemt: Kniven ble funnet tildekket av råtnende organisk materiale og skinn, og med utgangspunkt i funnstedet utelukker Sørensen at noen tilfeldigvis har mistet den akkurat der kadaveret ble funnet. Her ser du kniven oppe til venstre etter at den ble funnet.

Sørensen gjennomsøkte området på jakt etter flere spor og klarte til slutt å lokalisere hodeskallen, bekkenbeinet og frambeinene til det tre måneder gamle lammet. De manglende delene får bonden til å mistenke tjuvslakt.

– Det kan være at noen rett og slett har slaktet lammet, og tatt med seg lårene og bogen. Jeg finner heller ikke ryggraden, sier Sørensen og legger til:

– Det er selvsagt mulig at noen har kjørt på lammet og har avlivet det for å spare det for lidelse, men hvem kjører rundt med en slik kniv i bilen, spør hun retorisk.

Neppe rovdyr

Funnet av kniven gjør selvsagt sjansen for at det er snakk om rovdyr lav.

foto
Glemte kniven: Sørensen tror de som har brukt kniven har vært redde for å bli oppdaget, og glemt den i stresset med å komme seg av gårde.

– Vi har ikke gaupe eller jerv her, men jeg har opplevd før at folk har kjørt på sauene mine og stukket av. Det var også en episode i fjor hvor noen tjuvslakta en rein i området, men da etterlot de ingen kniv, forteller hun.

Vurderer å anmelde saken

Det hele er et mysterium for Sørensen, og søsteren la i går ut et innlegg på Facebook i håp om å få tips i saken.

– Jeg synes det hele er veldig merkelig, og lurer fælt på hva som faktisk har skjedd. De som står bak må ha hatt det ganske travelt med tanke på at de levnet kniven, men den har jeg tatt vare på – så den kan de godt komme og hente igjen mot en forklaring på hva som har skjedd, sier Sørensen.

– Jeg vurderer også å kontakte politiet.