– Jeg har bare jobbet her i to uker, så jeg jobber ennå med å sette meg ordentlig inn i jobben, sier Børtveit.

Han har fått i oppgave å øke salget av ferskvarer på Kystens Hus.

– Det er en hard bransje å være i. Konkurransen mellom dagligvarebutikker er så stor, at de selger kjøtt med tap. Det har ikke vi anledning å gjøre. Derfor må vi finne andre måter å trekke kunder hit.

Familieliv

Børtveit sluttet nylig i jobben som kjøkkensjef på Emmas Drømmekjøkken.

– Det er vanskelig å kombinere familieliv, og å være ferdig på jobb etter midnatt. Derfor var dette en fin mulighet. Jeg har jobbet med ferskvarer før, og jobbet for Fjelberg Fisk og Vilt på Frogner i Oslo. Her på Kystens Hus håper vi at det skal være lavere terskel for å komme, med et tilbud til alle i byen.

Nå har han planlagt noen endringer på Kystens Hus.

– Både Dragøy og Mydland har samme eiere. Jeg skal jobbe for at man se begge diskene litt mer i sammenheng, og at vi kan ha en rød tråd mellom diskene. Vi skal også satse mer på matlaging, slik at folk kan komme hit og kjøpe ferdige middager man kan ta med hjem og tilberede om de har dårlig tid. Samtidig kan vi gi råd om hvordan det skal tilberedes. Folk kan komme hit for å få god service, og en god handleopplevelse.

Gir råd

–Tror du tromsøværinger blir fristet til å komme for å få råd av den tidligere kjøkkensjefen for Emmas Drømmekjøkken?

– Jeg håper jo det. Jeg deler mer enn gjerne av min kunnskap om mat, enten det er om steking av kjøttkaker eller tilberedning av femretters middager. Å handle her skal ikke bare være en handel, det skal være noe mer.

Han vet hva han blir å savne mest fra Emmas.

– Det interne miljøet. Det er et veldig godt og miljø på restauranten, med et veldig trangt kjøkken, så man står nesten oppå hverandre. Da lærer man å hverandre å kjenne godt. Men nå ser jeg fremover, og gleder meg til å ta ordentlig fatt på jobben på Kysten Hus, og dra ferskvarediskene opp på et nytt nivå.