– Det er rart å tenke på at jeg klarte å nå helt til topps når det er så mange skarpe hoder der ute, sier Magnussen.

3.000 konkurrenter

Konkurransen, som er arrangert av HackCon i samarbeid med Digi.no, Evry og Quizwiz, er delt inn i fire delkonkurranser. Her svarte deltakerne på datasikkerhetsspørsmål via internett.

– Det er en veldig bred konkurranse. Spørsmålene handlet om beskyttelse, men også angrep. Hvis man skal kunne beskytte mot dataangrep, må man kunne tenke som en angriper, forklarer Magnussen.

Siste del av konkurransen foregikk på konferansen HackCon i Oslo denne uken.

– Det var bare jeg og Martin som svarte rett på alle spørsmålene og ble invitert til Oslo, sier Magnussen.

Vil jobbe med datasikkerhet

Magnussen, som opprinnelig kommer far Tyristrand, går tredje året på sivilingeniørstudiet i informatikk ved UiT og jobber som lærerassistent der.

– Jeg har lenge hatt en lidenskap for data. Interessen for datasikkerhet kom mer gradvis da jeg begynte å studere. Det er datasikkerhet jeg peiler meg inn på videre, forklarer han.

Delt førsteplass

Magnussen og Ingesen har kjent hverandre gjennom mange år.

– Vi har vunnet hackekonkurranser på The Gathering sammen, sier Magnussen.

Denne gangen konkurrerte de to vennene mot hverandre. Det måtte to ekstrarunder til før de bestemte seg for å dele tittelen Master of Cyber Security.

– Man får jo et konkurranseinstinkt og ønsker ikke å tape. Martin og jeg tenker veldig ulikt og det var litt intenst å vente på resultatene etter ekstrarunden, innrømmer Magnussen.

Hackerkonferanse i Las Vegas

I tillegg til tittelen vant Magnussen og Ingesen en pengepremie. Denne skal brukes når de to reiser til Las Vegas for å delta på hackerkonferansen DefCon i juli.

– Der er de beste av de beste. Vi skal ikke delta på noen konkurranser der, men lære og bli kjent med folk, sier Magnussen.