Ivar Helsing Schrøen, kommersiell sjef ved Tromsø lufthavn Langnes, vil være føre var. Nå som jula nærmer seg er det kanskje flere som kjenner stressnivået stige før avreise, og det fort gjort å ta med seg en julegave i håndbagasjen. Da kan du regne med at overraskelsen havner i sikkerhetskontrollen og ikke under juletreet.

– Kan gå fort i svingene

– Det er noen hvert år som må levere fra seg julegaver i sikkerhetskontrollen. Du må være obs på hva du tar med deg i håndbagasjen. Det kan jo gå litt fort i svingene, sier Schrøen.

Han oppfordrer alle til å sjekke inn julegaver du ikke vet hva inneholder. Dersom du har kremer, parfyme og vin i håndbagasjen, risikerer du at alt blir inndratt.

Fort å glemme

– Pakk julegavene med vett når du skal fly. I dag er de fleste klar over hva de kan ta med seg, men det er fort å glemme det. Pakk julegavene i bagasjen du sjekker inn, ikke i håndbagasjen. Da slipper man å miste dem, sier han.

Hvis du er usikker på hva du kan ta med deg gjennom sikkerhetskontrollen, så oppfordrer han til å sjekke ut luftfartstilsynets hjemmeside.