– Babyloungen gir et etterlengtet tilbud for foreldre med små barn. Det er ikke mange steder i Tromsø man kan gå, foruten biblioteket og åpen barnehage. Her får vi besøk av helsesøstre og fysioterapeuter fra Tromsø kommune, som vil gi informasjon og veiledning om babyens utvikling, sier Aggie Peterson, som står bak prosjektet.

Interaktiv

Babyloungen skal ifølge Peterson være en avgrenset og harmonisk sone hvor foreldre og barn kan få en kunstopplevelse sammen. Installasjonen er interaktiv og består av lyder, taktile objekter og lysspill tilpasset barn fra null til 18 måneder.

– Mellom null og 18 måneder skjer det en fascinerende utvikling for barnet. Det er mye å lære seg og store sprang i den motoriske utviklingen. I dag ser vi at mange babyer ligger for mye i vogna eller sitter ofte og lenge i bilstoler. Det er viktig at de får ligge på magen og trene mange små økter hver dag, sier hun.

Stimulere

Peterson, som er kjent fra popduoen Frost, fikk ideen til Babylounge da hun selv var i permisjon og opplevde at det var få steder hun kunne gå sammen med babyen.

– Den er laget for å stimulere barnets nysgjerrighet, og for å rette oppmerksomheten mot barnas utvikling, sier hun om babyloungen som vil være åpen daglig ut april, med gratis inngang.

– Jeg håper de voksne tar seg tid til å ”se barnet” og lar det lede an utforskningen av rommet, elementene og lydene. Jeg håper også Babyloungen kan inspirere de voksne til å være aktivt deltakende og engasjerte i barnas utvikling, utdyper Peterson.

Aggie Frost Peterson står bak det nye tilbudet til barn mellom null og 18 måneder. Foto: Tom Benjaminsen
Babylounge er laget for å stimulere barnets nysgjerrighet, og for å rette oppmerksomheten mot barnas utvikling. Foto: Babylounge