Etter flere måneders debatt og uenigheter om reguleringsplanen for idrettsparken på Templarheimen er saken nå endelig avgjort.

Et stort flertall av politikerne stemte for å godkjenne områdereguleringsplanene for Tromsøbadet, klatrehall og turhall.

Planene ble godkjente mot syv stemmer – halve miljøpartiet, deler av Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti.

Dessuten vedtok kommunestyret at man ikke skal kreve såkalt detaljregulering av området.

- Om vi fjerner det kravet vil vi spare tid. Områdereguleringsplanen er så detaljert at det ikke vil være nødvendig å ha en detaljreguleringsplan, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet, Jarle Heitmann.

Frykter trafikkaos

Høyres Øyvind Hilmarsen sa seg enig i det.

- Det trenges ikke en detaljregulering av området for å kunne sette igang. Det vil bli smør på flesk, sier han.

Han mener at vedtaket om Templarheimen er godt for en samlet idrettsbevegelse i Tromsø.

Ikke alle gjorde imidlertid bølgen for vedtaket.

Fremskrittspartiets Britt Hege Alvarstein peker på at det kan bli store trafikkutfordringer i nærområdet.

- Vi trenger å få ytterligere en avkjørsel fra Tverrforbindelsen for å kunne få avviklet både biltrafikk og være sikre på at utrykningskjøretøy kan ta seg fram, sier hun.

Flere mente også at parkeringsfasilitetene i området er underdimensjonert.

- Om vi skal få det antall besøkende som vi ønsker må vi ha flere parkeringsplasser. Det er for få P-plasser i dagens planer, sier Høyres Gunnar Pedersen.

Frykter ikke p-problemer

Han fikk imidlertid motbør fra eget parti. Øyvind Hilmarsen sier at det vil være fullt mulig å løse. Det samme mente Venstres Jonas Stein - som syntes at kritikerne krisemaksimerte.

- Det er snakk om cirka 30 biler i timen. Om vi får mer besøkende vil vi kunne bygge parkering i to plan - og sågar kunne finansiere det.