På Tromsdalen videregående skole i 1983 ble Tindtrollrevyen vist for første gang. 32 år senere er det klart for nok en revy, og søndag var det første tekniske gjennomgang av årets revy som sto på timeplanen.

– Under den tekniske gjennomgangen kan man si at revyen blir sydd sammen, forteller en av hovedinstruktørene, Sondre Brochmann Larsen (20).

Unge ledere

Årets hovedinstruktører er begge to unge og ferske «HI-er».

– Vi er relativt unge, ja. Men vi tror dette blir bra, sier Brochmann Larsen.

Selv var han ferdig som elev på Tromsdalen videregående skole for ett år siden. Med seg har han Torkil Sogge Moen (19), og de har begge holdt på med revy i flere år. De forteller om en revy som skal gjennomgå det meste av aktuelle hendelser både i Norge og i verden.

Broadway-inspirert

«Live at Tindtroll» er årets navn på revyen.

– Det er inspirert av Broadway, sier Brochmann Larsen.

Ti aktører i alderen 16 til 18 år skal holde scenen i skolekantina varm, og det kan bli trangt – men ifølge hovedinstruktørene skal det ikke gå ut over opplevelsen.

– Vi har ikke tilgang til gymsal, så vi bruker kantina. Jeg synes det er bra at publikum kommer nært aktørene – her er de så nært at de kan ta på dem, sier Brochmann Larsen.

De er snart klare til premiere, og har god tro på at de kan få tromsøværingers lattermuskler i gang.

– Vi har hatt noen eldre og mer erfarne hovedinstruktører her, og de har fått sett over revyen som en kvalitetssikring. Vi fikk god tilbakemelding, sier Torkil Sogge Moen.

Selv skryter han av aktørene, men legger ikke skjul på at de har et ansvar for å holde ting under kontroll.

– Vi må være litt strenge, sier Sogge Moen og ler.

Statsledere og pilotstreik

Årets revy vil blant annet by på et møte med kjente statsledere i verden, deriblant Kim Jong-un og Vladimir Putin. Her skal det kåres hvem som er årets verste menneske, og det kan bli en spennende kamp.

– Det vil også bli harselering med Frp og den kjente biblioteksaken, samt Norwegian-streiken og «50 Shades of Grey», forteller Sogge Moen og legger til:

– Vi tar opp mye kontroversielt.

Revyen har premiere tirsdag, og vises åtte ganger fram til lørdag.

foto
UNGE LEDERE: Sondre Brochmann Larsen (20) og Torkil Sogge Moen (19) er hovedinstruktører for årets revy. Foto: Tom Benjaminsen
foto
GJETT HVEM: Vemund Rye-Holmoe (16) og Håkon Lauritz Holm (16) er to av ti aktører, og spiller blant annet to kjente statsledere. Ser du hvem? Foto: Tom Benjaminsen
foto
Fra stykket om kjente statsledere som møter hverandre i et gameshow. Foto: Tom Benjaminsen