Flere bønder og bedriftseiere var til stede for å selge lokale og selvproduserte produkter.

Georg Hansen driver urtegård på Nyberg, men dyrker også flere urter i sin egen hage på Mortensnes.

– I dag har jeg for det meste solgt urtete. Da jeg startet bedriften solgte jeg krydderblanding og te. Nå lager jeg både geleer, urtesalt, velværeprodukter og urteblanding man kan lage urtedram av, sier Hansen.

KALD VINTER: Den kalde vinteren i år stoppet ikke osteproduksjonen på Bomstad Gårdsmeieri. Ivar Jørgensen fra Nordkjosbotn melder om friske dyr og vellykket osteproduksjon.

Toves tradisjonsmat var også til stede på markedet for å selge lefser, urtekrydder og bærgeleer. Tove Seljevold driver gårdsbakeri, kafé og butikk på gården på Seljevold.

– I fjor ble det bygd nytt næringsbygg som har gjort det lettere for meg å drive virksomheten. Bedriften har blitt mer profesjonell nå enn da jeg drev virksomheten i en liten brakke. I utgangspunktet er jeg kokk, men jeg driver med både urteproduksjon og gartneri, sier Seljevold.

Rabarbra-prosjekt

Et rabarbra-prosjekt førte til at gårdbruker Jan-Tore Aronsen fra Lyngmo Gård har stått på bondens marked i flere år nå.

– Vi fikk i oppgave å lage et produkt av rabarbra og vi valgte da å lage en rabarbrakake. Den begynte vi å selge på bondenes marked og den har vi solgt her siden, sier Aronsen.

SMAKSPRØVER: Bøndene gir ut smaksprøver av pølser, laks, lefser og kaker. Fra venstre: Tove Seljevold fra Toves Tradisjonsmat, Frank Valø fra Kjelkebakken gård, Alf Rognli med røykelaks og Jan-Tore Aronsen fra Lyngmo gård.

Lyngmo Gård og gårdsbakeri selger egg, geitgomme og bakervarer.

– Salget har gått veldig bra i dag. Vi har vært utsolgt for fine rundstykker og kanelsnurrer i over en time nå, forteller Aronsen.

Kald vinter

Bøndene opplyser om at den kalde vinteren i år har ført til vanskeligheter, men at produksjonen ikke lot seg stoppe av dét.

– Det har vært en kald vinter i år, men dyrene har vært friske og for oss har produksjonen gått bra. Nå er det full produksjon av oster på gården, sier Ivar Jørgensen fra Bomstad gårdsmeieri i Nordkjosbotn.

Gården produserer ulike typer geitost, egnet til både salater og pålegg.