Hvilken restaurant i Tromsø går du helst på når du virkelig vil unne deg noe godt, når du har utenbys gjester på besøk – eller du har din første date? Dette spørsmålet stilte vi våre lesere og ba dem stemme fram den restauranten de mener er byens beste. Nå er resultatene klare, og fra og med i dag vil vi daglig presentere de tre spisestedene som fikk flest stemmer.

Les alle anmeldelsene her!

Først ut er tredjeplassen, som gikk til gastrobaren Hildr.

– Dette er svært

Deleier og styreleder i Hildr Skansen AS, Marius Carlehed Jacobsen, er overrasket over plasseringen.

– Vi har ikke rukket å bli ett år ennå, så det å havne på pallen blant de godt etablerte gjør meg veldig glad. Dette er absolutt stort for oss, konstaterer han.

– Hva synes du om kåringen?

– Det har vært veldig artig. Vi har lagt merke til at det har gitt et lite popularitetsløft innad i bransjen, og det har blitt snakket om på kryss og tvers av restaurantene. Det har virkelig satt et positivt fokus på vårt daglige arbeid, svarer Jacobsen.

Byr på nye smaker

– Jeg anmeldte selv Hildr som et ledd i kåringen og la raskt merke til at det jeg fikk servert var uvanlige og spennende kombinasjoner – noe annet enn man kan forvente på de mer etablerte restaurantene i byen. Har det hele tiden vært et mål for dere?

– Ja, helt klart! Det er noe vi bevisst har gått inn for. Vi har jo lagt oss på et litt lavere prisnivå enn de dyrere restaurantene, og en del av den prisreduksjonen er at vi satser på «prøv og feile»-prinsippet. Vi byr med andre ord på overraskelser. Det er ikke alltid vi treffer, men vi kan love at det er noe du aldri har smakt før, svarer Jacobsen.

Utvider i sommer

Ifølge Jacobsen gir pallplasseringen blod på tann.

– Vil vil jo bli best, slår han fast.

Gjengen bak den populære gastrobaren har allerede begynt å planlegge forbedringer, avslører Jacobsen.

– Vi går og gleder oss til snøen smelter. Vi skal nemlig gjøre kraftige utbedring av fasilitetene.

– Å?

– Ja, vi har tenkt å legge ordentlig til rette for en utebar i hagen. Vi vil forbedre utvalget og gjøre grillstasjonen mer solid.

– Når ser du for deg at dere er ferdig med prosjektet?

– Det skal gå fort. Vi begynner nå i april om været tillater det.

FORNØYDE: Fra venstre: Marius Carlehed Jacobsen (30), Toralf Utsi (27), Håkon Artnsen (22), Bjørn Pettersen (29), Marius Graff (20) og Victoria Gaare (22) står bak gastrobaren Hildr. Førstnevnte er storfornøyd med pallplasseringen. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen