Macks bryggeri ble som kjent etablert i 1877, og like etter første verdenskrig var bedriften blitt såpass opp i årene at det var behov for å starte et visst moderniseringsarbeide.  Nytt brygghus sto på planen, og man gikk i gang med å få realisert det på våren i 1920. Men i kjølvannet av verdenskrigen var ikke økonomien den som blomstret mest. Likevel fikk bryggeriet lånetilsagn av Tromsø Privatbank, som hadde eksistert siden århundreskiftet.  Det gikk ikke mange månedene før banken slo kontra og trakk lånetilsagnet. Pengeknapphet i markedet, var begrunnelsen.  Dette gjorde at bryggeridirektøren, Lauritz Bredrup, satte i gang for å få Norges Bank til å hjelpe bryggeriet med finansieringen av både det nye brygghuset og utstyr som var nødvendig å fornye.

Måtte kjøpe øl

For å gjøre en lang historie kort fikk bryggeriet kreditt i Norges Bank, men rammen ble betydelig redusert. Dermed ble finansieringen av det nye brygghuset kortsiktig.  Det var imidlertid det beste bryggeriledelsen fikk til, og byggearbeidene kunne starte. Det nye brygghuset sto ferdig i juni to år senere - altså i 1922.  Men det var ikke bare finansieringen bryggeriet slet med. Bedriften opplevde store innkjørings- og kvalitetsproblemer i det første halve året. Det verste var at mye øl som ble produsert, ikke holdt mål og måtte destrueres. For å tilfredsstille behovet i markedet, var bryggeriet nødt til å kjøpe øl fra andre bryggerier.

Reduserte lønningene

Byggekostnadene, som var stipulert til 413.000 kroner, var i 1923 mer enn fordoblet - til 887.000 kroner. Dette gjorde de nærmeste årene meget vanskelig økonomisk for bryggeriet, som i en tiårsperiode slet meget hardt. Så hardt at Mack reduserte lønningene for ledere og funksjonærer med 20 prosent og arbeiderlønningene med 15 prosent.  Men det kom bedre tider, og Mack forble den viktige institusjonen bedriften har vært i byen siden 1877.  Og for så vidt fortsatt er, selv om selve produksjonen er flyttet til Nordkjosbotn.