Balsfjord: Helt fra klokken 08.00 torsdag morgen har de holdt på. The Northern Belle, regissør Julia Andersen og hele crewet som sammen skal skape bandets aller første musikkvideo.

Etter om lag en måneds forberedelsestid, er det nå klart for to dager med innspilling, før klipparbeidet starter,

– Dette er den første musikkvideoen vår, og første gang jeg står sånn ordentlig foran kameraet. Det er litt flaut og rart, ler frontfigur og tromsøjente Stine Andreassen etter at hun er ferdig med en av scenene sine.

Gammelt

Bandet er til vanlig basert i Oslo, men for anledningen har Andreassen tatt med seg hele gjengen til familiegården Aspenes i Balsfjord bygget sent på 1800-tallet.

– Jeg hadde lyst til å ta med meg bandet nordover og vise dem hvor fint det er her. Det føles helt utrolig å få spille inn musikkvideo på familiegården. Da jeg var her som liten var jeg alltid oppe på loftet for å se på de gamle tingene. Jeg elsker alt som er gammelt, og har blant annet på meg bestemors kjole i videoen. I videoen blir det gamle og det nye kombinert, forteller hun, og legger til at låten er en kjærlighetslåt.

– Som mange andre!

Penger

Det er venninnen Julia Andersen som regisserer videoen. Det var også hun som tok initiativ til å søke støtte fra Introfondet. Her fikk hun 25.000 kroner i støtte til å lage musikkvideo.

– Dette er den første norske musikkvideoen jeg lager, og det første jeg lager siden jeg gikk på skole for halvannet år siden. Musikkvideoer er noe av det jeg har lyst til å holde på med, og det er særlig morsomt når man lager dem med noen man kjenner, forteller hun, og viser til Andreassen, som hun har gått på skole med.

Videoen skal etter planen slippes i september, samtidig som singelen ”I Know I Love Easily”.

Flere i bandet har aldri vært så langt nord som Tromsø før.

– Bandet ble startet da flere av oss gikk sammen på NISS i Oslo, og vi har spilt en del der. Stine har nok drømt om å spille inn video her, på familiegården, forteller de.

– Det er utrolig flotte omgivelser!

foto
HISTORIE: Det ligger mye historie i Aspenes gård – som nå eies av Arne Aspenes, Stine Andreassens oldefars bror. Foto: Tom Benjaminsen
foto
FLAUT: Stine Andreassen er ikke vant til å stå foran kameraet, og synes det er litt flaut. Foto: Tom Benjaminsen
foto
NORD: For flere i bandet er Tromsø og Balsfjord det lengste de har vært nord. Fra venstre Marie Tveiten, Bjørnar Ekse Brandseth, Yngve Jordalen, Johanne Flottort, Anders Gjerdrum og Ole André Sjøgren. Foto: Tom Benjaminsen