Tromsdalen-jenta har hatt en sterk sesong i Bravo, i målvaktstrio sammen med Simona Raileanu og Stine Hansen. Nå skal hun få teste seg på trening hos eliteserieklubben Glassverket. Drammenslaget ligger for tiden på andreplass i eliteserien for kvinner.

- Hun reiser ned og trener med dem torsdag og fredag i neste uke. Vi ser et stort potensiale i henne, og vi vil gi henne en ekstra motivasjon mot kvaliken og videre spill de kommende årene, sier sportslig koordinator for Bravo-damene, Per-Christian Johansen.

- Det er en flott mulighet for meg. Det er fint at de vil bruke ressurser på meg og det blir en fin referansesjekk før kvaliken, sier Hege Henrikø Eriksen selv.

- Bravos beste

Bravo har et uformelt samarbeid med drammensklubben, hvor det blant annet er tenkt at spillere kan få hospitere hos Glassverket.

Glassverket-trener Geir Oustorp har sett og analysert flere Bravo-kamper denne sesongen. At Hege Henrikø Eriksen blir den første på treningsopphold er ikke tilfeldig.

- Jeg synes hun har vært Bravos beste spiller. Hun har mange fine kvaliter og fin keeperteknikk. Når Bravo lurte på om hun kunne komme ned til oss en helg var det lett for oss å si ja, sier Oustorp.

- Det er et stykke fra nordnorsk 2.-divisjon til eliteserien. Har hun potensiale til å bli eliteseriekeeper?

- Hun kan være en potensiell spiller for alle lag i eliteserien hvis hun fortsetter utviklingen sin og ønsker å gå den veien. Hun er bare 19 år og det tar litt tid å komme dit, mener Glassverket-treneren.

Ble keeper for å fortsette

Foreløpig har ikke Eriksen hatt mange årene mellom stengene. Som 16-åring valgte hun å prøve seg som keeper som en siste mulighet for å kunne fortsette med håndballen.

- Jeg ble skadet i albuen, med sammenvokste muskler og brusk. Jeg var hos uttallige fysiopterapeuter og opererte, uten at det hjalp. Jeg ble erklært håndball-invalid, forteller 19-åringen og innrømmer:

- Jeg har vært langt nede.

Det var likevel ikke noe tema å gi seg med håndballen.

- Pappa tok meg med i hallen på treningene til storebroren min da jeg var tre år. Jeg kunne ikke gi opp, jeg har spilt håndball hele livet. Da må man tenke nytt, sier Hege Henrikø Eriksen.

Inspirasjon

Hun har likevel ingen ambisjoner om eliteserie-spill med det første. Til daglig jobber 19-åringen - som fyller 20 på lørdag - i Marsveien barnehage.

- Jeg har ingen ambisjoner om å flytte ned dit med det første. Men det er mest for å få inspirasjon. Det er greit å ha litt kontakter i tilfelle man har lyst til å flytte sørover for å satse ordentlig, sier hun.

- Vi er i utgangspunktet godt skodd på keeperplass. Men vi er alltid på utkikk etter gode målvakter og gode spillere, sier Oustorp.

Og hva med Bravo - om lagets keepertalent forsvinner til høyere nivå?

- Det vil bare være en stor inspirasjon for laget og klubben hvis man ser at man har spillere som kan ta slike steg. Det er noe vi ønsker å bidra til. Vi ser at det er vanskelig å etablere et lag i toppen av norsk håndball. Klarer vi å få frem enkeltspillere, så er det bare bra, sier Per-Christian Johansen.

PS! Om to uker skal hele Bravo-troppen til Drammen. Da skal laget blant annet møte Glassverkets rekruttlag (2.-divisjon) som et ledd i oppkjøringen til opprykkskvaliken i april.