– Vi håper å skape en felles møteplass for barn og unge. En plass du er velkommen uansett hvor du kommer fra, hvem du er eller hvem du vil være.

Det sier Sofia Bandini Danielsen (16). Sammen med Fride Fiskerstrand (16) leder hun festivalgjengen på Sommerlyst skole som i år har fokus på kulturelt mangfold.

40 ungdommer har siden januar jobbet for å få på plass årets festival, som blir av det storslagne sorten.

Fredag fra klokken 18 vil utescenen stå klar utenfor Sommerlyst skole, med både kjente og lokale artister.

SlinCraze og Open Window

Nils Rune Utsi, kanskje bedre kjent som SlinCraze fra bygda Masi i Finnmark, er en norsk-samisk artist som blant annet spilte på Døgnvillfestivalen i 2009.

– Vi har invitert ham fordi han er kul og har fokus på blant annet mobbing, som festivalen også er opptatt av. At han i tillegg er samisk er en bonus, sier Danielsen.

I tillegg skal det lokale guttebandet Open Window fra Kvaløya spille.

– Dette er et band som vi liker godt. Der spiller blant annet Håkon Sørbøe, han kjenner vi fra før, kan Danielsen fortelle.

Festivalen vil i år fokusere på kulturelt mangfold, der blant annet mat fra forskjellige land står på programmet, og i tillegg skal det arrangeres basketballturning.

Kirkens Bymisjon

Årets festival har fått en hovedsamarbeidspartner i Kirkens Bymisjon, der en egen ungdomsgruppe kommer for å bidra til gjennomføringen av arrangementet. En lang rekke aktører fra det offentlige og private har også bidratt til at årets budsjett blir rekordstort: Hele 100.000 kroner er totalbudsjettet for årets festival, noe som jentene er godt fornøyde med:

– Vi har alle sammen jobbet hardt for å få på plass årets festival. Vi gleder oss og håper så mange som mulig kommer. Vi tror årets festival blir helt rå, spår Fride Fiskerstrand.

Arrangementet er gratis, rusfritt og passer for barn med familier og ungdom opp til 18 år.