Anders Eilertsen driver kattehotellet på Marisletta gård på Kvaløya, som er det eneste av sitt slag i Tromsø kommune. Det er 76 plasser og 66 bur, og allerede nå er de to midterste ukene i juli fullbooka.

KLATRESTATIV: Kattehotellet har «treningsstudio» for kattene, i form av klatrestativ på fellesrommet som alle kattene har tilgang til.

– I fjor var det også fullt i fellesferien, men da klarte vi akkurat å ta unna behovet uten venteliste. I år har vi syv som står på venteliste, så nå må vi vurdere om vi skal sette inn noen ekstra bur, sier Eilertsen, og legger til at det er rundt 15 ledige plasser den første og siste uka i juli.

Anders Eilertsen driver kattehotellet på Marisletta gård på Kvaløya, som er det eneste av sitt slag i Tromsø kommune. Foto: Ronald Johansen

Fra griser til katter

Eilertsen etablerte kattehotellet da Kvaløya kattepensjonat la ned sin virksomhet for to år siden. Han har sau og hest på gården, og tidligere drev han også med griseproduksjon. Det måtte han avvikle på grunn av helsemessige årsaker.

– Da Kvaløya kattepensjonat la ned driften, heiv vi oss rundt og starta ombygging til kattepensjonat i stedet. Så vidt jeg vet er vi de eneste som har kattehotell i Tromsø. Det er tydelig at det er et behov for et slikt tilbud, og fint å kunne tilby noe folk ønsker, sier han.

LUFTEGÅRD: Kattene som sjekker inn på hotellet på Kvaløya har tilgang til luftegård gjennom små dører. Et overbygg hindrer at kattene rømmer.

Eilertsen tviler dog på om det er dekning for enda et hotell i byen.

– Men vi vurderer å utvide med noen ekstra bur, sier han.

Suiter med balkong

Kattene som sjekker inn på hotellet får tilgang til et felles inneområde hvor de kan møtes og leke, boltre seg i klatrestativene som går helt til taket, eller bare slappe av i sofaen.

Foto: Ronald Johansen

– I tillegg har alle kattene tilgang til en felles luftegård hvor de kan gå inn og ut som de vil gjennom små dører, sier Eilertsen, og legger til at det er et overbygg som hindrer kattene i å rømme.

Hotellet har to typer bur: 30 standardbur og 36 suiter.

– Suiten har vindu og egen balkong, avslutter han.

Kattesuitene har både eget vindu og balkong.