Hun har siden 2009 vært lærer for elevene som nå skal reise fra Tromsø og fortsette mot drømmen om å bli musikalstjerne.

– Det er jo veldig artig at seks av elevene våre ønsker å satse på dette. Vi har aldri hatt så mange som skal fortsette på høyere utdanning i musikalfaget, forteller Elin Berg-Rolness.

Til høsten skal elevene begynne på forskjellige høyskoler rundt om i landet.

I april i år arrangerte Kulturskolen musikalforestillingen Shrek på Kulturhuset, med elevene selv i rollebesetningen.

– Det gikk over all forventning, sier hun stolt.

Ville satse på musikal

– Jeg har alltid drevet med musikk og sang, forteller Anne Helene Strand (20).

Sammen med medelevene Magnus Gjøvik (19), Eilin Amalie Albrigtsen (24), Edvard Jacobsen (19), Klara Marie Borud (21) og Henrik Spantell Valdermo (21), skal hun nå begynne på videre utdanning innen musikkteater.

I løpet av de seks årene hun har gått på Kulturskolen, har hun gjort det meste.

– Jeg har prøvd sang, dans, jazz og mye annet og jeg fant ut at musikaler var det jeg ønsket å satse på, fortsetter Strand, som nå skal begynne på NSKI Høyskole i Oslo.

Dette er første året NSKI Høyskole tilbyr musikkteater som studieretning.

– Det er veldig artig å holde på med sang og skuespill, det er noe jeg vil gjøre for alltid. Nå gleder jeg meg til å reise ned til vår flotte hovedstad og finne meg en karriere som musikalartist, sier Magnus Gjøvik, som skal begynne på Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

Opprinnelig hadde han helt andre planer.

– Egentlig ville jeg bli fotballspiller, men etter at jeg begynte på videregående skole gikk interessen for fotball ned, mens interessen for teater gikk opp. ler han.

Kulturskolen startet det hele

Elevene fra Kulturskolen har gjennom årene blitt gode venner og skryter av opplegget.

– Jeg vil anbefale alle å prøve dette, det er virkelig artig, sier Eilin Amalie Albrigtsen, som skal begynne på NSKI Høyskole i Oslo.

– Jeg oppdaget min interesse for musikal og sangteater ved en tilfeldighet. Det var musikalklassen som virkelig startet det hele for meg, med ukentlige treninger hvor vi lærte masse fra lærerne, fortsetter Albrigtsen.

– Det er kanskje ikke så mange som ville trodd at det skjedde så mye bra på musikalfronten her i Tromsø, men vi er virkelig flinke til dette her i byen, sier Strand.

Hard konkurranse

Det var mange som søkte seg inn på musikalstudielinjene, og elevene er glade for at de kom inn.

– Det er hard konkurranse om å komme inn på disse studiene og mange som søker. Så da jeg kom inn ble jeg naturligvis veldig glad, sier Gjøvik.

– Musikalstudielinjene har i de siste årene begynt å sette opp flere store produksjoner, og studieretningen har blitt mer attraktiv, forklarer Berg-Rolness, som gleder seg til å følge med på elevene i fremtiden.

– Jeg er veldig stolt av dem, sier hun.

Skummelt, men spennende

Elevene forventer ikke at det skal være enkelt å slå gjennom som musikalstjerne.

– Det er jo et litt skummelt yrke, man må selv jobbe hardt for suksess, og oppsøke muligheter når man kan, forteller Gjøvik, som sammen med de andre elevene har spilt i en rekke ulike forestillinger i Tromsø.

– Samtidig kan ting være litt tilfeldig, man må nesten forvente det uventede, sier Albrigtsen.

Anne Helene Strand gruer seg litt til å forlate Tromsø og vennene, men påpeker at de ikke kommer til å glemme Kulturskolen.

– Vi kommer nok til å titte hodet innom når vi er i Tromsø, sier Strand med et smil.