Dette er det to år siden du så sist: - Jeg har savnet hockeykampene

Vegard Rokvam (18) scoret det ene målet da Tromsø Hockey tapte 1-7 mot Rasta, men gleden var likevel stor: Tromsø Hockey er tilbake to år etter at de for første gang entret seriespillet i Norge.

Tromsø Hockey-spillerne kunne endelig juble igjen for scoring, etter at Vegard Rokvam satt den i nettet.  Foto: Robin Andersen

Vegard Rokvam fikk æren av å score Tromsø Hockeys første mål på hjemmebane denne sesongen.  Foto: Robin Andersen

sport

Det var nesten så en kunne høre ekkoet i Tromsø Ishall fra Tromsø Hockey anno 2013/14-sesongen, ekkoet fra hundretalls tromsøværinger med en forkjærlighet for ishockey som endelig kunne juble for seriespill. Snaut to år etter sist hjemmekamp, var det endelig duket for ny kamp for Tromsø Hockey på hjemmebane.

- Jeg har savnet det å spille hockeykamper på jevnlig basis, det er ingen tvil om det. Det var kjedelig å gå over ett år uten å spille en eneste seriekamp i ishallen på hjemmebane, sier Tromsø Hockey-keeper Kristian Hilbertsen, som sto en briljant kamp selv om det ble stygge sifre.

- Jubelen sto jo i taket!

Kampen isolert sett betydde scoringen til Tromsø Hockey-spiller Vegard Rokvam minimalt lite eller ingenting, da lørenskoglaget Rasta feide iskrigerne fra Nordens Paris med overlegne 7-1. Men jubelbrølet fra publikum som etterfulgte etter scoringen var ikke til å ta feil av.

- Jeg sa til Henrik (Joakimsen) at han skulle sende pucken til meg, slik at jeg kunne gå for direkteskudd. Keeper ga retur, og på returen setter jeg pucken i mål, forteller en fornøyd Vegard Rokvam til iTromsø.

- Det er ikke første gang jeg scorer i en kamp, men det var veldig gøy å score for Tromsø, legger målscoreren til.

En av de som sto på tribunen, var styreleder i Tromsø Hockey Arild Hausberg.

- Vi blir uten noen stor overraskelse overkjørt, men det tok jo av da vi puttet det ene målet, sier Hausberg til iTromsø.

- Dette er uten tvil en publikumssport, og vi må bare fortsette å bygge videre på dette laget, legger Hausberg til.

Lokale spillere

For nesten nøyaktig to år siden sendte Andreas Taavo Tromsø Hockey til topps i 2.-divisjon. Den gang het målscorerne Emil Hjertberg, Antti Luokkanen og Jens Tano. I dag består laget nesten utelukkende av lokale spillere.

- Jeg skulle gjerne sett at vi vant, men fortsatt, det er første hjemmekamp og vi scorer ett mål. Det er en start, smiler målscorer Rokvam.