Tromsø-løper tatt ut til europacup

Mariel Kufaas skal konkurrere internasjonalt i starten av desember.

FRAMGANG: Mariel Kufaas skal konkurrere internasjonalt. Foto: Privat 

sport

Slalåmtalentet Kufaas som representerer Tromsø Slalåmklubb er av skiforbundet tatt ut til europacup fra 4.–11. desember i Trysil og Kvitfjell.

– Dette er nivået under Worldcup. Med sin unge alder har Mariel nok en gang passert en milepæl i sin karriere, sier Hans Petter Bergseth, leder i Tromsø Slalåmklubb.

– På vei mot verdenstoppen

Han gleder seg over den 17 år gamle utøverens fremgang.

– Mariel er nå i ferd med å etablere seg blant toppene i alpinverden. Det er meget oppsiktsvekkende og for Tromsø er det historisk at vi har en løper på dette nivået, sier Bergseth til iTromsø.

– Tromsø er i ferd med å få en idrettsutøver i verdenstoppen. Er de blant de beste i alpint i Norge – da er du blant de beste i verden, sier han videre.

Kufaas er bosatt i trønderske Oppdal der hun går på skole kombinert med alpintsatsingen, der også storebror Simen Kufaas bor og satser.

Fremgang i fjor

Mariel Kufaas hadde forrige sesong flere gode resultater å vise til. Blant disse en syvendeplass i NM for seniorer.

– Jeg fikk mye motivasjon av de gode resultatene i fjor. Når jeg ser at det ikke er så langt opp, så blir det gøyere. Målet for neste sesong er å vinne FIS-renn og komme inn på e-cuplandslaget, sa Mariel Kufaas til iTromsø i et intervju i august.

Nå er målsettingen om europacup nådd, og det blir spennende å se hvordan stortalentet gjør det internasjonalt.

Kufaas skal sammen med de andre som er tatt ut møtes til en pre-camp i Trysil den 28. november.