Tromsø-løper tatt ut til europacup

Mariel Kufaas skal konkurrere internasjonalt i starten av desember.

FRAMGANG: Mariel Kufaas skal konkurrere internasjonalt. Foto: Privat 

sport

Slalåmtalentet Kufaas som representerer Tromsø Slalåmklubb er av skiforbundet tatt ut til europacup fra 4.–11. desember i Trysil og Kvitfjell.

– Dette er nivået under Worldcup. Med sin unge alder har Mariel nok en gang passert en milepæl i sin karriere, sier Hans Petter Bergseth, leder i Tromsø Slalåmklubb.

– På vei mot verdenstoppen

Han gleder seg over den 17 år gamle utøverens fremgang.

– Mariel er nå i ferd med å etablere seg blant toppene i alpinverden. Det er meget oppsiktsvekkende og for Tromsø er det historisk at vi har en løper på dette nivået, sier Bergseth til iTromsø.

– Tromsø er i ferd med å få en idrettsutøver i verdenstoppen. Er de blant de beste i alpint i Norge – da er du blant de beste i verden, sier han videre.

Kufaas er bosatt i trønderske Oppdal der hun går på skole kombinert med alpintsatsingen, der også storebror Simen Kufaas bor og satser.

Fremgang i fjor

Mariel Kufaas hadde forrige sesong flere gode resultater å vise til. Blant disse en syvendeplass i NM for seniorer.

– Jeg fikk mye motivasjon av de gode resultatene i fjor. Når jeg ser at det ikke er så langt opp, så blir det gøyere. Målet for neste sesong er å vinne FIS-renn og komme inn på e-cuplandslaget, sa Mariel Kufaas til iTromsø i et intervju i august.

Nå er målsettingen om europacup nådd, og det blir spennende å se hvordan stortalentet gjør det internasjonalt.

Kufaas skal sammen med de andre som er tatt ut møtes til en pre-camp i Trysil den 28. november.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport