14. juni braker VM løs i Russland. Da åpner også dørene til Tromsøs nye sted, Storgata Camping, som både er utested og aktivitetssenter. Storgata Camping kommer til å vise VM-kamper hver eneste dag under hele mesterskapet og vil da – naturlig nok – også selge mat.

Forskjellen fra andre steder er at det nye stedet vil, i rett fotballturneringsånd, la lag, frivillige organisasjoner og foreninger ta seg av salget. Det være seg pølser, vafler eller noe helt annet.

– Dette er et gulle godt initiativ som jeg håper at flere av våre lag vil benytte seg av. Vi opplever at det er en fordel med dugnadsbasert arbeid for å få inntjening fremfor å selge konkrete ting som dopapir og småkaker, som må kjøpes inn og selges videre, hvis ikke må man kjøpe det selv, sier Beate Andersen, leder for yngres avdeling i Tromsø idrettslag.

Fotballstemning

Andersen håper at strukturen blir slik at de som selger mat får stå flere dager på rad slik at de både får selge under de «store» og «små» kampene.

– Da vil man få mest mulig ut av å rigge seg til her. Det er jo naturligvis slik at noen fotballkamper kommer til å være mer populære enn andre.

Bendik Woie, ansatt ved Storgata Camping, forteller at de vil gjøre sitt ytterste for at lagene og foreningene som ønsker å selge mat skal få så mye som mulig ut av det.

– For oss er det viktig å skape en god fotballstemning her, og det tror vi at lagene og foreningene vil gjøre. Det er slik folk er vant med å oppleve fotballkamper, med salg av pølser og slikt, sier Woie.

Håper på flerkultur

Alt av inntekter vil gå uavkortet til de som selger maten. Dette tiltaket synes Nasra Omar, rådgiver ved Kultur og Idrett i Tromsø kommune, er svært bra.

– Dette gjør at mange frivillige kan få mulighet til å tjene penger, i tillegg til at det er flere organisasjoner som kan få synliggjøre seg. Da tenker jeg også på de internasjonale, sier Omar, som også er ansvarlig for internasjonal uke i kommunen.

Hun håper at de ulike kulturene som er representert på fotballbanen, også vil være synlige hos Storgata camping.

– Det hadde vært strålende om de ønsket å lage mat som passet til laget som spiller. Jeg synes det er spesielt kult dersom kulturene til landene som spiller blir ekstra synlige under samtlige kamper, også gjennom musikk, sier Omar, som selv også er musiker.

Alkoholsalg

I tillegg til å være en arena for å vise fotballkamper, blir det også salg av alkohol.

– Kan det bli et problem med tanke på at det kan være fotballag som selger maten?

– Øl og fotball hører sammen, det er helt naturlig og uproblematisk, sier Andersen.

– Vi skal forsikre oss om at det blir er trygt og hyggelig område for alle her, selv om vi selger øl, sier Woie.

Ønsker du å selge mat under VM på Storgata Camping, send e-post til ima@campingen.no.