Løperbrødrene Henrik, Filip og Jakob kom torsdag med en uttalelse til VG der de fortalte om opplevelser med frykt, ubehag og vold i oppveksten.

Pappa Gjert Ingebrigtsen svarte gjennom advokat John Christian Elden at han «aldri har utøvd vold» mot barna og mener påstandene var «grunnløse».

Politiet undersøker nå om det er rimelig grunn til å igangsette etterforskning.

Narve Gilje Nordås sier til TV 2 at han planlegger å fortsette med Gjert Ingebrigtsen som trener, men han vil «vente med en endelig kommentar til all fakta foreligger».

Støyet den siste tiden preger ham.

– Det er selvfølgelig slitsomt. Man prøver jo å unngå det, men det er klart at det ikke alltid er lett. Man havner oppi det enten man vil det eller ikke, uttaler Nordås til TV 2 på Sola flyplass.

På spørsmål om det er vondt å lese medieoppslagene, svarer 25-åringen:

– Ja, selvfølgelig, det er vonde påstander å se i avisen, sier Nordås.

VG og NRK møtte Nordås ved ankomst på Gardermoen.

– Jeg vil ikke si så mye før alle fakta er på bordet, sier Nordås.

– Visste du om noe disse anklagene før i går?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Narve Gilje Nordås tok VM-bronse på 1500 meter i sommer. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Lørdag løper Nordås Hytteplanmila utenfor Hønefoss. Målet er personlig rekord.

– Formen er bra, dette løpet på 10 kilometer går rent på kondisjonen bare. Jeg håper å sette pers hvis det er bra forhold og godt felt. Jeg håper på 27-tallet, sa Nordås til VG tidligere denne uken.

Nordås’ pers på 10.000 meter bane er 28.04,42, mens han på 10 kilometer utenfor bane har løpt 28.18.

Ingebrigtsen-brødrene brøt med pappa Gjert som treneren vinter 2022. Men Gjert trener fremdeles Narve Gilje Nordås og Per Svela. Nordås tok VM-bronse på 1500 meter i sommer.

Den siste tiden har det vært mye oppmerksomhet på at Friidrettsforbundet ikke gir Gjert Ingebrigtsen trenerakkreditering til mesterskap i 2024.