Kommunen har tatt sin avgjørelse i kjølvannet av alt bråket som har vært rundt Sollid de siste månedene. Som iTromsø tidligere har skrevet, er brannsjefens rolle gransket både av KommRev Nord og kontrollutvalget. Førstnevnte instans satte fingeren på en rekke ting - blant annet biinntektene som Nils Ove Sollid har operert med de siste årene. Samlet utgjør det millionbeløp - penger som kommer i tillegg til lønnen som brannetatens øverste sjef.

"Ingen kommentar"

itromso.no har bedt om en kommentar fra Sollid. I en tekstmelding skriver brannsjefen følgende: "Jeg ber om forståelse for at jeg verken kan eller vil kommentere dette."

Heller ikke kommunaldirektør Øystein Nermo, som fra kommunens side har stått sentral i saken, er særlig snakkesalig:

- Dette er en personalsak som jeg ikke kan si noe om, er hans eneste kommentar.

Ikke tillit

Ifølge en undersøkelse hos Brann og redning tidligere i år, svarte over 90 prosent av mannskapene at de ikke har tillitt til Sollid som sjef. Tilliten ble ikke bedre da de nevnte granskningene fra det interkommunale revisjonsselskapet og kommunen avdekket uregelmessigheter med reiseregninger, håndtering av arbeidsmiljøet, brudd på anbudsreglene ved anskaffelse av utstyr og materiell samt mulige sammenblandinger av privat- og jobbøkonomi.

Vil avvente

De tillitsvalgte i Tromsø Brann og redning, Charles Jacobsen (LO) og Erik Benjaminsen (YS) sier at de ikke har fått noen redegjørelse i saken.

- Vi ønsker å avvente en bekreftelse på brevet fra kommunen før vi uttaler oss.

Tidligere har duoen påpekt det dårlige lederskapet til sin sjef, hans sammenblanding av den kommunale stillingen og hans private selskap og mulige økonomiske sammenblandinger.

- I sum er dette graverende forhold som bør få konsekvenser, understreket duoen til iTromsø i vår.

Advokatmat

Nå har kommuneledelsen tatt affære og i rekommandert brev bed Sollid om å gå. Begge parter har benyttet advokater i prosessen.

Om Nils Ove Sollid velger å etterkomme kommunens krav, gjenstår å se. Men det er ikke usannsynlig at saken får etterspill og at det til syvende og sist blir domstolene som får siste ordet. I så fall, kan oppsigelsesforholdet bli en langvarig prosess.