Tirsdag begynner prosessen i Hålogaland lagmannsrett. Etter noen dager med innledning og dokumentasjon, er den tidligere eiendomsutvikleren først ute i boksen. Retten har satt av halvannen dag til forklaringen til Stig Henriksen.

Står i kø

Deretter står kjentfolk i kø for å tilkjennegi det de vet i saken. Blant disse er eksbanksjefene Bjørn Andreassen og Even Liahjell. Også dagens sjef i Handelsbanken, Yngve Haldorsen, er innkalt denne gangen. I de tidligere rettssakene har han sittet på tilhørerplass. Nå vil lagmannsretten høre hva han har på hjertet.

Videre skal rådgiverne til tiltalte, Laila Lekang, Janne Skogly og Geir Magne Sørensen forklare seg.

Advokatvitner

I tillegg må advokatene Roar Bårdlund og Dagfinn Strønstad si sitt etter at de var bobestyrere i kjølvannet av konkursene i de ulike Henriksen-selskapene.

Ørjan Nilsen er innkalt fordi han var prosessfullmektig for Handelsbanken i den privatrettslige prosessen mellom banken og Henriksen.

Her opplyser aktor, statsadvokat Tor Børge Nordmo, at retten hele tiden vil vurdere om Nilsen kan frafalles.

Politivitne

Partene har også funnet det for godt å innkalle politirevisor Merethe Kristiansen og regnskapsfører Lasse Jensen-Aaris.

Fra den tidligere virksomheten til Stig Henriksen er Knut Jakobsen, Torill Wilhelmsen og Ulf Sørensen blant vitnene.

Bedrageri

Aktor sier at denne gangen må Stig Henriksen svare for de forholdene han ble dømt for i tingretten – uberettiget vinning og grov utroskap.

I tingretten ble 43-åringen dømt til åtte måneders fengsel, hvorav halvparten ble gjort betinget. Statsadvokat Tor Børge Nordmo la ned påstand om fire og et halvt år bak lås og slå.

Det endte med at Henriksen saksøkte Handelsbanken – en prosess som endte med tap.

I kjølvannet ble Henriksen tiltalt for grovt bedrageri, uberettiget vinning, hvitvasking og for ikke å ha bedt om gjeldsforhandlinger eller konkurs for selskap han drev for kreditors regning.

Da saken gikk for Nord-Troms tingrett, ble det fra forsvarernes side reist tvil om flere punkter i tiltalen.

Aktoratet mente at Henriksen hadde brutt en rekke lover og la ned påstand om fengsel i fire år.

Henriksen ble til slutt ilagt åtte måneders fengsel hvorav fire ble betinget etter å ha blitt frikjent for en rekke forhold i tiltalen.