Fieldgood ble arrangert for første gang i 2011, og etter tre år med stødig vekst flyttet festivalen opp til familiegården til medarrangør Martin Hotvedt i Målselv, hvor de har vært de siste årene.

Det var planen i år også, men en «helt forferdelig» værmelding og et halvt oversvømt jorde fikk gjengen til å endre planene tre dager før festivalstart.

– Vi hadde jo ikke lyst å avlyse, så vi tok kontakt med Tromsø sport- og eventsenter, og lurte på om de ville ha oss inn, og når de sa ja var det bare å hive seg rundt, sier Hotvedt, som også spiller i Fieldgood-klare Snö.

Åpent for folket

Festivalen begynner i morgen, fredag 22. juni og arrangeres over to dager. Festivalen har tidligere kun vært åpne for venner av bandene og arrangørene, men åpner dørene i år for alle som vil være med.

– Fordelen med å flytte inn er at folk slipper å sove ute i telt i dette grusomme været, og vi har fått lov til å rigge om lokalene slik at det passer våre behov. Vi blir nok værende her utover natten, og det begynner virkelig å ta form. Dette kommer til å bli utrolig kult, sier Hotvedt, som melder at også skjenkebevillingen og matservering er på plass forut festivalstarten.

Solid program

I tillegg har festivalen hentet inn et ganske så solid knippe artister. Nevnte Snö spiller sammen med Neon Apartments, Lisa Skoglund, Hollow Hearts og nylig Sony-signerte August.

– Det kommer også til å bli annonsert flere navn helt fram til vi åpner dørene og vi har også et kult klubbkonsept på gang, sier Hotvedt.

Vil tilbake til innlandet

Dette kan fort også bli første og siste gang man kan være med på festivalen i en slik urban setting.

– Planen er å flytte festivalen tilbake til Målselv neste år, men hvem vet. Om dette blir en suksess på så kort varsel, kanskje vi får til noe mer i Tromsø til vinteren i stedet.

Imponert over flytting

Alle inntektene går til den norsk-haitiske hjelpeorganisasjonen Prosjekt Haiti, og festivalen er hundre prosent dugnadsbasert både blant arrangørene og artistene.

– Jeg er veldig imponert over at de velger å flytte festivalen i stedet for å avlyse den. Dette viser litt av den entusiasmen arrangørene har. Nå håper vi at man får mobilisert Tromsøs befolkning slik at flere kommer på festivalen, sier Ingvill Konradsen Ceide i Prosjekt Haiti.

PROGRAM*

Fredag:

Manzanillo

Neon Apartments

Snö

Lørdag:

Dan Hesketh

Lisa Skoglund

Nuorta & Louisa

Hollow Hearts

Hausner

August

DJ-act: Tettere & Svettere

* Flere artister vil annonseres over de neste 24 timene. Følg med her for mer infomasjon.