Lørdag gikk Musikkfest Tromsø av stabelen for femte gang. I alt var det på dagtid satt 65 konserter, fordelt på ni utendørsscener, og 20 konserter på kveldstid, fordelt på fem innendørsscener.

På scenen i kongeparken ble musikkfesten sparket hardt i gang med blytung rock. Et band sammensatt av Tromsø-musikere sørget for en musikalsk feiring av britiske Black Sabbath sitt 50-årsjubileum.

– Fin musikk og høy lyd

Musikken ble presentert i idylliske omgivelser, i Kongeparkens naturlige amfi som var tilgodesett med solskinn for anledningen.

iTromsø kom i prat med en av konsertens yngste publikummere, seks år gamle Theodor Steffensen-Helling. Theodor lot seg ikke skremme av buldringen fra de hårete herrene på scenen.

– Musikken er fin, men lyden er litt høy, mener Theodor.

6-åringen spiller selv musikk, og har både mikrofon og gitar på rommet sitt. Kanskje ikke så rart, siden pappa Daggi Helling har selv lang fartstid som musiker i Tromsø.

Har jobbet som frivillig

Pappa forteller at dette er fjerde året Theodor er med på Musikkfest Tromsø. Han er også å se hvert år under «Bukta for alle»-arrangementet til Buktafestivalen.

– For fjerde gang på musikkfest? Da er du vel allerede å regne som en veteran på musikkfesten?

– Ja, bekrefter 6-åringen med et litt sjenert smil.

– I tillegg til å se konserter har Theodor også jobbet som frivillig under musikkfesten. Han var med og rigget et år – man må jo lære dem opp tidlig, vet du, humrer faren.

Oppdager ny musikk

Daggi Helling er raus med skrytet når han omtaler den storslåtte konsertfesten som har gratis adgang for alle byens innbyggere.

– Dette er et fantastisk initiativ. Vi kan gå rundt uten noen plan, men allikevel høre masse god musikk. Dette er en ypperlig måte å oppdage ny musikk på, sier han.

– Vi har gledet oss til musikkfesten lenge, sier Theodor – før far og sønn tusler videre til neste konsert.