• NAVN: Jørgen Nordeng

  • YRKE: Musiker

– Hvilken TV-serie er din absolutte favoritt? Bortsett fra eventuelt «Sopranos» og «The Wire». – Det er ingen av dem. Det er «Twin Peaks». Jeg har tatovert Audrey Horne og Killer Bob på armen min.

– Oi. Skikkelig fan altså. Hvorfor? – Da jeg var liten, var det den første TV-serien som var noe annet enn såpeopera. Det var stort sett ting som «Derrick» som hadde vært på TV, og så kom plutselig «Twin Peaks». Det var så avsindig rått og jeg kjente meg igjen i mye av det. Jeg pleier å kalle Ørnes, plassen hvor jeg kommer fra, for Twin Peaks. Bygdedyret gjemmer seg over alt. Utenifra ser det ut som en fin plass, men bak gardinene skjuler det seg et monster.

– Skjuler det seg et monster bak gardinene på Ørnes også? – Ja, flere. Det skjer i alle småbygder i hele verden. Det er jo også noe av det som går gjennom i temaene jeg selv skriver om.

– Liker du fortsatt serien når du ser den igjen? – Jeg har sett de gamle sesongene på nytt igjen, det er ikke like skummelt, men like bra. Den nye sesongen datt jeg av. Det kan ha noe å gjøre med at jeg ikke lenger er 13 år og det derfor ikke har like stor innvirkning på meg. Etter «Twin Peaks» synes jeg David Lynch ble vanskelig bare for å være vanskelig.

– Her kommer et grusomt ultimatum: Enten må du gi opp TV-serier for alltid, eller så må filmen ryke. Hva velger du?– Film. Det var enkelt. Etter at jeg fikk Netflix kan jeg ikke huske sist jeg så en film hjemme.

– Ser du mye på TV? – Ja, men jeg leser også en del bøker. Om jeg skal komme med en serieanbefaling, så vil jeg anbefale «Wild Wild Country» på Netflix. Det er en veldig bra dokumentarserie om en sekt.

– Når var du sist på kino og hva så du da? – Jeg var på kino med kona mi i påsken og så «The Post».

– Hva synes du? – Jeg ble skuffa. Med de skuespillerne (Meryl Streep og Tom Hanks red.anm.) trodde jeg den kom til å være litt tyngre og minne mer om den finanskrisefilmen «The Big Short». Det temaet de tok opp fortjente litt mer Oliver Stone og litt mindre Spielberg.

– Er det en TV-serie eller film folk kommer til å bli overrasket over at du liker?   – «Sex og singelliv».

– Haha! Overraskende morsomt. Hvorfor?  – Jeg er veldig fan av å se på TV på dagtid og det er en av de jeg har sett mest. Alle driver hele tiden og diskuterer hvem man er i «Sex og singelliv» og folk sier at jeg er hun «uptighte». Er det Miranda hun heter?

– Har hun rødt eller brunt hår?– Brunt.

– Da er det Charlotte. – Ok. Jeg er dessverre ikke Carrie, det var hun jeg egentlig ville være. Så føler jeg at Jan Steigen (fra Tungtvann, red.anm.) er Samantha.

– Ser du på noe reality på dagtid da? – Jeg ser faktisk på «Keeping up with The Kardashians». Nå ser jeg på to år gamle episoder.

– Hvor er de i livene sine? – De eldste søstrene er på Cuba og typen til Kourtney disker opp med cubansk aften hjemme til seg selv og svigermora, Kris.

– Scott Disick? – Ja. Det var veldig god stemning. Samtidig viser det seg at typen til hun blonde henger ut med noen dårlige folk, alt ligger til rette for at det ikke går bra.

– Det går ikke så bra med Lamar– Nå spoila du.

– Beklager. Hva om du selv da skulle vært med i en realityserie. Hvilken skulle det vært? – «Skal vi stupe». Det var en sesong med folk som er kjent for å være kjent. Det gikk ut på at de skulle stupe.

– Hva om du da du skulle vært programleder for et TV-program, hvilket program ville du ledet? – Jeg ville tatt opp arven etter Egon som var så god på «Roast». Jeg ville vært programleder for det.

– Hvem skulle da blitt roasta? – Egon Holstad. Det er drømmen min å roaste han. Han er roastmaster selv, klarer du det så ha har du nådd toppen.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg? – Klish skal spille rollen som Jørgen. En litt yngre versjon. Han har det i seg. Før du vet ordet av det begynner han å rappe på nordnorsk.

– Han har jo erfaring fra reklame. Det er vel han som har stemmen til i den Mat Prat-reklamen med sauer. – Jeg pleier å minne han på det. Det er ikke så ille som RSP som hadde den tippeligalåten da.

– Hvem hadde det vært den verste tenkelige til å spille rollen? – Kristian Valen. Han er den verste til å spille hvem som helst.