«A Simple Favor» åpner live i videobloggen til Stephanie (Anna Kendrick) hvor hun står bak kjøkkenøya dekket med småkaker og andre mammabloggrekvisitter. Stephanie har lovet seerne at hun skal avsløre hvordan hun lager sine populære sjokoladecookies med squash, men først har hun en oppdatering på den siste utviklingen i saken om hennes bestevenninne som har forsvunnet. Ingen har sett henne på fem dager.

Snart skal videobloggen få veldig mange flere seere når innholdet begynner å veksle mellom å være tips til mødre, og oppdatering av Stephanies etterforskning av Emily-saken. Det blir veldig komisk når hun krimgåta blør inn i innslagene om origami-bretting!

Flere gode vendepunkt

I en liten forstad nord for New York lever Stephanie et enkelt liv som hjemmeværende mor og ung enke. Hun lager sunn snacks, kjøttboller uten kjøtt og latterliggjøres av de andre foreldrene for sin innlevelse i rollen som «flink mamma».

Inn med kontrasten: Emily (Blake Lively) kler seg profesjonelt, har PR-jobb i New York, synes sønnen er irriterende og begynner å drikke så tidlig på dagen som mulig. Det eneste de to har til felles er at de har en sønn som går i samme klasse, men når guttene finner tonen dannes også utgangspunktet for et vennskap mellom mødrene.

Det nye forholdet settes imidlertid snart på prøve da Emily overlater sønnen til Stephanie for deretter å forsvinne sporløst. Herfra og ut er det vanskelig å si så mye uten å ødelegge filmopplevelsen, men det blir både én og to og tre finurlige vendepunkt i løpet av de knappe to timene filmen varer.

En lettbeint krimkomedie

Filmen er basert på Darcey Bells roman med samme tittel fra i fjor, og er regissert av Paul Feig kjent for blant annet «Bridesmaids» (2011). «A Simple Favor» markedsføres som en thriller, men er for lett på beina til å leve på til merkelappen. Selv om assosiasjonene går i retning av David Finchers «Gone Girl» (2014), mangler den dybden og uroen som preger Finchers film.

Det er mye dramatikk i både Emilys og Stephanies fortid, men også for mange forsøk på humor andre steder til at det blir virkelig dystert. Sjangerkombinasjonen gjør det fristende å kalle dette en «krimkomedie», og dette er både filmens styrke og dens svakhet: Den lettbeinte stilen gjør at filmen fungerer godt både som lett underholdning og ei krimgåte med god driv og nesten utallige mer eller mindre uventa vendinger.

foto
GOD: «A Simple Favor» er lettbeint, men god underholdning. Foto: Nordisk Film Distribusjon