– Vi fikk de første henvendelsene om filmmaraton i august, med spørsmål om når årets nattkino arrangeres, sier kinosjef Frank Bakkemo.

Det har blitt en tradisjon for Aurora kino Fokus å arrangere filmmaraton som vorspiel til Den store kinodagen. I år er det femte gang. Seks filmserier står på årets program, to av dem er nye av året. Kinoen måtte imidlertid skuffe dem som ville se «Star Wars»-filmene.

– Flere ville se de åtte «Star Wars»-filmene, men på grunn av rettighetsspørsmål kan vi per i dag ikke vise dem.

Stor interesse

Den store «kinonatta» starter allerede fredag ettermiddag klokka 15.45 med visning av samtlige åtte «Harry Potter»-filmer (20 timer) i sal 1. «The Conjuring»-filmene (ny / 10 timer) vises i sal 2, «Hobbiten»-filmene (7 t. 45 min.) i sal 3, «Ringenes Herre»-trilogien (12 timer) i sal 4, «Pirates of The Caribbean»-filmene (12 t. 30 min.) i sal 5 og «Fifty Shades of Grey»-filmene (ny / 7 timer) i sal 6.

I fjor ble det rekord med 723 besøkende på kinonatta.

– Så langt har vi solgt godt over 500 billetter totalt, det vil si at over halvparten av de 936 plassene er solgt.

«Harry Potter» har solgt flest, med 232 billetter (per tirsdag formiddag, red.anm.). Til «Ringenes Herre» er det bare åtte billetter igjen.

Lov å sove

Kinosjefen beskriver maratonvisningene som en stor sosial happening for dem som deltar, hvor publikum både stiller med sovepose, liggeunderlag, pute og teppe. Det er innlagt både mat- og tissepauser underveis.

– Det er lov å legge seg nedpå for å ta seg en blund. Både kafeen og kiosken er åpen hele natta, og det er mulig å forhåndsbestille mat så man slipper å stå i kø. Det er flere som planlegger å gjøre dette sammen. Det er derfor vi har kino, for at folk skal moillkose seg, sier Bakkemo.

Lang kinodag

Det er ikke bare for kinopublikummet det blir filmmaraton, de ansatte er på jobb hele natta. Lørdag formiddag må de gjøre klart for nytt storinnrykk, da Den store kinodagen arrangeres med halv pris på kinobillettene, til i alt 37 filmvisninger.

– Lørdag formiddag starter vi med visning av barne- og familiefilmer fra klokka 10.00, når kinonatta så vidt er ferdig og kinosalene er ryddet før nytt innslipp. Siste visning lørdag kveld starter klokka 23.15, så det blir en lang kinodag, men jeg har inntrykk av at de ansatte også koser seg.

Alkoholservering

De siste helgene har kinoen gjenåpnet kinobaren ved siden av sal 6, den såkalte luksussalen. Til de to siste kveldsvisningene fredag og lørdag kan publikum drikke øl eller vin til filmene.

– Vi har testet det ut, og vi synes det har slått godt an. Når vi for eksempel viser Queen-filmen «Bohemian Rhapsody» får folk servering mens filmen vises. På grunn av alkoholservering er det 18-årsgrense på disse visningene, påpeker Bakkemo.