Det fikk Sparebanken Nord-Norge erfare torsdag. Da hadde de inne 40 studenter, fordelt på ti puljer, som alle kjempet om tittelen "UiTs beste leder" under Lederjakten 2015.

Sosiale medier

I banken fikk studentene utlevert en oppgave, som gikk ut på å utforme en strategi for å nå målgruppa 15–25 i sosiale medier.

Banksjef Lars Nymo Trulsen var mektig imponert etter å ha overvært arbeidet til de to første gruppene.

– De er superengasjerte og det er god kok. Vi merker at dette er de som definerer seg som ledertalenter. De har masse tanker og byr på seg selv, sier han.

– Egoistisk

Trulsen innrømmer at det ligger en egoistisk tanke bak Sparebankens deltakelse. De vil gjerne bruke de gode ideene som kommer inn.

– Vi suger til oss de ideene som dukker opp, og det er allerede masse! Dette er en vinn-vinn-situasjon. Studentene får vist seg fram, og vi får inn masse nye ideer fra den målgruppen vi prøver å nå, sier han.

– Dessuten får vi en "early warning" på folk vi garantert kommer til å se igjen, og hvis noen er superbra legges det ekstra merke til. Dette blir som et minijobbintervju.

Team

Kjell-Petter Hetland (23), Guro Angell Steffensen (23), Sigurd Dahlen (21) og Karoline Hauan (22) var fire av studentene som hadde sikret seg en plass i Lederjakten 2015. De utgjorde én av de ti gruppene, og måtte samarbeide på tross av at de alle studerer ulike emner på universitetet.

– Jeg ønsket å delta på lederjakten fordi jeg synes det er viktig å finne de gode og dårlige sidene ved meg selv, og vinkle det til noe jeg kan bruke i ledersammenheng, sier Hauan.

– Dessuten lærer vi å jobbe i team.

Samarbeid

Det er de andre studentene enige i, og synes er viktig.

– Vi lærer om samarbeid og å se hvilke verdier man har i gruppa, sier Dahlen.

– Og man lærer seg å tilpasse seg hverandre, supplerer Hetland.

– Oppgavene vi får i de ulike bedriftene krever at vi finner styrkene til hverandre, sier Hauan.

– Dessuten får vi et innblikk i hvordan de ulike bedriftene tenker, legger Steffensen til.

– De tar nok til seg mye av det vi sier, og lærer nok en del de også, mener studentene.

foto
FORNØYD: Banksjef Lars Nymo Trulsen er strålende fornøyd med alle de gode ideene studentene bringer med seg. Foto: Ida Ramberg